L'Ajuntament de Sant Cugat cofinança un projecte de l'Assemblea de Cooperació per la Pau a Tànger

Es tracta d'una iniciativa centrada en la millora de la qualitat educativa a un barri perifèric de la ciutat marroquina


  • Comparteix:

Imatge de l'escola on es duu a terme el Projecte de l'Assemblea de Cooperació per la Pau co-financiat per l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: ACPP

Imatge de l'escola on es duu a terme el Projecte de l'Assemblea de Cooperació per la Pau co-financiat per l'Ajuntament de Sant Cugat / Foto: ACPP

L'Ajuntament de Sant Cugat cofinança un projecte de l'Assemblea de Cooperació per la Pau lligat amb la millora de la qualitat educativa a un barri perifèric de Tànger, Boukhalef, al Marroc. Aquest pla té dos vessants, per una banda la millora de la infraestructura perquè sigui un espai més sostenible i que sigui també més accessible per a les persones amb diversitat funcional. De l'altra, el treball amb els docents i les famílies a la zona on es troba l'escola. En aquesta àrea hi viu el 30% de la població migrada de Tànger.

"L'Ajuntament treballa de manera activa, però també de manera compromesa", explica la tècnica de l'Assemblea de Cooperació per la Pau Carolina Pascual. La subvenció va sorgir a partir d'una convocatòria publicada el 2019, on van veure l'interès del consistori i, des de llavors, han estat treballant en diferents projectes de cooperació.

"Vam detectar que hi havia diferents necessitats en el territori perquè és un barri de diferents ètnies i cultures on l'índex d'escolarització és molt baix", detalla Pascual.

L'Assemblea de Cooperació per la Pau és una ONG sense ànim de lucre que desenvolupa les activitats en el camp de la solidaritat, cooperació al desenvolupament i la defensa dels Drets Humans. Actua en 17 països, com el Marroc, Colòmbia o el Senegal, i actualment tenen 134 projectes en actiu amb la col·laboració de 394 entitats.


Carolina Pascual

Amb l'Ajuntament de Sant Cugat portem molts anys treballant i col·laborant, aquesta subvenció en concret surt arran d'una convocatòria sorgida el 2019. Des de llavors hem estat treballant en diferents projectes de cooperació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.