L'Ajuntament rep dos premis relacionats amb les bones pràctiques i la transparència

Sant Cugat millora tres punts en transparència i qualitat de la informació, segons el segell Infoparticipa

La tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente en el moment de rebre el guardó / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Societat

Publicat el 11/mai/21 per Acn / Redacció

L'Ajuntament de Sant Cugat ha rebut dos premis recentment en reconeixement de les bones pràctiques de Bon Govern. D'una banda, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha lliurat aquest dilluns el segell Infoparticipa a l'Ajuntament de Sant Cugat i a 134 administracions més. El guardó, creat l'any 2013, serveix per avaluar i fomentar la transparència i la qualitat de la informació de l'administració local. D'altra banda, Sant Cugat també ha estat premiada per l'Administració Oberta de Catalunya amb el reconeixement TOP10 per ser 'capdavanter en l'impuls de l'administració digital i el govern obert'. Tots dos premis van ser recollits per la tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente.

En relació amb l'Infoparticipa, Sant Cugat ha rebut aquest 2021 una puntuació del 98,08%, gairebé tres punts més que l'any anterior, quan va ser puntuat amb un 95,83%. El primer any que es va dur a terme aquest estudi, Sant Cugat va obtenir un 92,68%. En total, enguany s'ha atorgat el segell a 121 ajuntaments, 11 consells comarcals i tres diputacions. Pel que fa als ajuntaments, n'hi ha 39 que obtenen el 100% d'indicadors positius. Els resultats suposen una millora respecte a l'edició anterior, amb vuit ajuntaments i cinc consells comarcals més. A més, en el cas dels ajuntaments, els que obtenen la màxima puntuació passen de 36 a 39. Com a la darrera edició, els consistoris encapçalats per dones obtenen millors resultats.

D'altra banda, els onze consells comarcals distingits són el Vallès Occidental, l'Alt Penedès, el Baix Ebre, el Baix Llobregat, el Berguedà, la Garrotxa, el Gironès, el Moianès, el Montsià, Osona i el Vallès Oriental. Pel que fa a les diputacions, obtenen el segell les mateixes que anys anteriors: Barcelona, Girona i Tarragona.

Les administracions són avaluades a partir de 52 indicadors sobre la transparència de la comunicació pública i enguany s'han afegit quatre indicadors nous que fan referència a la publicació del codi ètic, les sentències judicials, l'accés al formulari de sol·licitud d'informació i l'informe sobre les peticions rebudes i la seva resolució.