Registrar la bicicleta, una manera fàcil de combatre els robatoris d'aquests vehicles

A través de BiciRegistre es facilita la tasca de recuperació de bicicletes, però també serveix com a element dissuasiu


  • Comparteix:

Una bicicleta al carrer Major de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Una bicicleta al carrer Major de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La bicicleta és una opció de mobilitat ràpida, sostenible, sana i segura. Ara bé, deixar aparcada la bicicleta al carrer sovint pot suposar un neguit per al propietari. Per facilitar la tasca de la policia per detectar-la en cas que es produeixi un robatori, la xarxa BiciRegistre dota el vehicle d'una matrícula i amb què es pretén combatre robatoris i la venda il·legal. Cugat Mèdia recull aquí tot el que cal saber sobre aquest sistema, com, per descomptat, com fer el tràmit per registrar una bici, patinets i altres vehicles.

QUÈ ÉS EL BICIREGISTRE?
És un sistema nacional de registre de bicicletes impulsat per la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta. Hi participen desenes d'ajuntaments de l'Estat espanyol, així com els seus cossos de policia local, la DGT i els Gestors Administratius.

QUIN OBJECTIU TÉ?
El principal és ser un element dissuasiu i que faciliti identificar la propietat de la bici en cas que la robin. Així, per una banda, es posen traves a la venda il·legal i en facilita la recuperació. De fet, el web d'aquesta xarxa disposa d'un llistat de bicicletes desaparegudes, on es poden veure aquelles registrades que han desaparegut; i un de localitzades, on hi ha un llistat de bicis que no han estat registrades.

PUC REGISTRAR EL MEU PATINET ELÈCTRIC?
Sí, aquest sistema no es limita només a les bicicletes convencionals. De fet, a l'hora de processar el registre, s'ha de triar el tipus de vehicle: des de 'fixies', bicicletes de carretera i de muntanya a plegables, tricicles i tàndems.

QUÈ PASSA SI REGISTRO LA MEVA BICI?
Quedarà registrada en la zona geogràfica triada. La policia tindrà accés a les dades introduïdes per facilitar una eventual recuperació del vehicle.

S'HA DE PAGAR O ÉS GRATUÏT?
Hi ha dues maneres de registrar la bicicleta. Per una banda, es pot fer un registre en línia a través del web de BiciRegistre que és totalment gratuït.

D'altra banda, aquesta xarxa ofereix un lot de marcatge amb quatre vinils i un codi QR que conté el codi únic de la bicicleta. Aquests elements, a banda de facilitar la identificació de la bici, també tenen una funció dissuasiva, perquè els lladres s'ho pensin dues vegades abans d'endur-se-la. Disposar d'aquest sistema té un cost de set euros per bicicleta i s'ha de recollir a un punt de validació.

FAQ restriccions

ON ÉS EL PUNT DE VALIDACIÓ A SANT CUGAT?
N'hi ha quatre:
  • Ajuntament de Sant Cugat. Plaça de la Vila, 1
  • Oficina Sant Cugat Sostenible. Plaça de Barcelona, 15
  • VAIC. Carrer de Sant Bonaventura, 24
  • El Corredor 2. Passeig de Torreblanca, 21



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.