Nova etapa: restauració als vespres, sense toc de queda i grups de màxim sis persones

El TSJC ha avalat les restriccions en els actes religiosos i les reunions socials


Temes relacionats

[FAQ] Què puc fer i què no fins al 23 de maig? ( 7/mai/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu / Foto: Localpres

El toc de queda i les limitacions de mobilitat desapareixen a partir d'aquest diumenge, però quedaran vigents algunes restriccions. El Govern manté la limitació a un màxim de sis persones per a les reunions socials, així com els horaris per a la cultura, l'esport i la restauració, tot i que s'amplien. Bars i restaurants poden tornar a obrir de manera continuada fins a les 23 hores. La resta queda com fins ara, tret de la reobertura dels parcs d'atraccions al 30% d'aforament, l'ampliació al 50% dels centres cívics i el retorn de la presencialitat per a tot l'ensenyament reglat. Aquestes mesures estaran vigents, de moment, fins al 23 de maig.

Els canvis, provocats per la fi de l'estat d'alarma i el ritme de vacunació, obren una nova etapa. D'una banda, s'aixequen tant el confinament nocturn com el de mobilitat limitat al perímetre de Catalunya. De l'altra, es flexibilitzen algunes restriccions. Aquelles que afecten drets fonamentals han estat ja avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), com són la limitació a sis persones de les reunions socials i l'aforament al 50% per als centres de culte.

Principals canvis a partir de diumenge 9 de maig
  • Decauen el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya.
  • Es manté la restricció per a les reunions socials a un màxim de sis persones.
  • Els Bars i restaurants poden obrir fins a les 23 h de manera continuada, però amb les condicions que tenen aplicades fins ara. És a dir, amb un aforament màxim del 30% a l'interior dels locals i del 100% a les terrasses. Tant a interiors com a exteriors s'ha de garantir la distància mínima de dos metres entre taules i amb quatre comensals com a màxim, excepte si són un mateix grup bombolla, que el màxim és de sis. És obligatori l'ús de mascareta.
  • La cultura i l'esport pot obrir fins a les 23 h.
  • Aquells comerços que per llei poden obrir més enllà de les 21 h, poden ampliar l'horari fins a les 22 h. Es manté l'aforament al 30%.
  • Els centres cívics poden ampliar l'assistència a les activitats fins al 50%, sempre que es complexin les mesures de ventilació.
  • Els espais de culte mantenen l'aforament al 50%, després que el TSJC hagi avalat la mesura.
  • Els parcs d'atraccions poden tornar a obrir portes, però amb el 30% d'aforament.
  • Tot l'ensenyament reglat pot ser presencial.

  • La resta de mesures es mantenen respecte a la setmana anterior. És a dir, l'ús de la mascareta i la distància de seguretat continuen sent obligatòries, i s'allarguen les restriccions en vigor per al comerç, l'oci nocturn i els aforaments en els espais tancats, entre d'altres.

    En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha recordat que tot i que es flexibilitzen algunes restriccions i desapareixen limitacions com el toc de queda, "l'epidèmia no ha desaparegut".



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.