En llibertat les joves de #8MilMotius detingudes

El col·lectiu ha convocat un altre cop una manifestació davant del jutjat de Rubí en suport a les encausades


Temes relacionats

En llibertat la jove de #8MilMotius detinguda (29/abr/21)


  • Comparteix:

Imatge de la concentració a les portes dels jutjats de Rubí / Foto: Cedida

Imatge de la concentració a les portes dels jutjats de Rubí / Foto: Cedida

Les dues joves detingudes aquest dijous al matí en el marc del procediment judicial pel tall de vies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) del 8 de març del 2018 han quedat en llibertat. Els Mossos d'Esquadra les han detingut a les 8 hores per requeriment judicial. Igual que va passar la setmana passada quan la policia van detenir la primera de les set encausades, la detenció de les dues joves s'ha produït perquè s'haurien negat a recollir la notificació en què se'ls comunicava la petició de penes de la Fiscalia. Com fa una setmana, el col·lectiu #8MilMotius ha tornat a convocar una concentració de suport a les detingudes davant del jutjat de Rubí, que ha aplegat una trentena de persones.

En concret, set membres santcugatenques del col·lectiu estan en un el procés judicial després de ser denunciades pel tall de les vies a Sant Cugat durant la vaga feminista del 8 de març del 2018. Les vaguistes estan encausades per desobediència a l'autoritat i desordres públics, càrrecs que poden suposar penes de presó i multes de fins a 26.000 euros de responsabilitat civil.

Per la membre de #8MilMotius, Elena, es tracta d'un procés "que no hauria de ser" i unes detencions que volen ser "un càstig".


Elena

Està clar que és un càstig per demostrar que tenen més poder i més força. Ens castiguen amb aquestes detencions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.