Algunes fonts de Collserola, senyalitzades com a no aptes per al consum

L'Ajuntament informa que cap font natural té garanties sanitàries, tingui rètol o no


  • Comparteix:

Una de les fonts de Collserola que ha estat retolada com a no apta per al consum / Foto: Twitter Alba Gordó

Una de les fonts de Collserola que ha estat retolada com a no apta per al consum / Foto: Twitter Alba Gordó

Un control analític de la qualitat de l'aigua a les fonts naturals del municipi ha revelat que 10 de les 13 fonts analitzades no són aptes per al consum humà. En tres de les fonts no s'hi ha detectat cap anomalia, i a quatre més en el moment de voler fer l'anàlisi no hi brollava aigua i no es va poder fer. S'han col·locat rètols temporals a les fonts no aptes, la majoria d'elles al Parc de Collserola, per advertir els usuaris. Tot i això, des de l'Ajuntament insisteixen que cap font natural té garanties sanitàries, ja que la seva aigua no prové del sistema públic ni ha estat sotmesa a cap tractament.

S'han senyalitzat com a no aptes per al consum humà la Font d'en Maño, la Font Groga, la Font de l'Arrabassada, la Font d'en Ribas, la Font de Sant Medir Can Jané, la Font de Sant Sever, la Font Rosalia, la Font de l'estrangulador, la Font de Can Gatxet, la Font dels Alous.

Les fonts sense anomalies, segons l'anàlisi, però que tampoc tenen garanties sanitàries són la Font de Can Barba, la Font d'en Sert i la Font de Camp del Miracle.

I, finalment, no s'han pogut analitzar per falta d'aigua la Font del Fumet, la Font del Rabassalet, la Font de Can Ribas i una segona boca d'aigua de la Font de Rosalia.

L'anàlisi que s'ha realitzat a les 13 fonts ha servit per mesurar paràmetres com la terbolesa de l'aigua, la conductivitat, el pH, l'amoni, els nitrats, el recompte de colònies a 22 graus centígreds o detectar microorganismes com els bacteris coliformes, Escherichia coli, enterococ o Clostridium perfringens.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.