Salut començarà a vacunar la població d'entre 50 i 59 anys dilluns vinent

També crida a vacunar-se a les persones entre 60 i 79 anys que encara no ho han fet


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

La conselleria de Salut fa una crida a les persones nascudes entre el 1942 i el 1961 que encara no s'hagin vacunat. Segons Salut, hi ha disponibilitat de vacunes i es pot demanar cita, abans que s'obri la vacunació a altres franges d'edat. La reserva es pot fer en aquesta web. El departament fa aquesta crida abans d'obrir la vacunació a la següent franja d'edat, dels 50 als 59, que començarà dilluns vinent. Els centres d'atenció primària es començaran a posar en contacte amb les persones d'aquesta franja i s'utilitzaran les vacunes de Pfizer, Moderna i Janssen.

Fins ara 1.947.915 persones (24,9%) han estat vacunades amb una primera dosi i 825.394 (11,1%) ja han rebut les dues vacunes. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha destacat que volen arribar als 5 milions de persones amb almenys una dosi del vaccí el 15 de juliol. "Totes les persones de 30 o més anys tindran com a mínim la protecció d'una dosi, amb una protecció que és molt i molt elevada", ha apuntat.

Argimon ha destacat que el creixement de la vacunació incideix directament en la reducció de les xifres d'infeccions, d'infeccions greus que requereixen hospitalització, i de mortalitat. Ha afegit que també "implica una recuperació emocional, social i econòmica de tota la ciutadania". El secretari de Salut Pública ha dit que "si no fos per la vacunació s'estaria creixent en contagis com a la segona o la tercera onada".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.