La subvenció del casal de les AFES, pendent de l'aprovació del pressupost municipal

El preu a pagar per les famílies depèn de l'adjudicació definitiva dels 70.000 euros municipals


  • Comparteix:

Dues nenes fent una cursa de sacs durant un taller infantil / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Dues nenes fent una cursa de sacs durant un taller infantil / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La segona edició del casal d'estiu de la Coordinadora d'Afes Sant Cugat encara no té la subvenció municipal de 70.000 euros assegurada, tot i que l'aportació està emparaulada. Per aquest motiu, des de l'entitat han compartit amb les famílies els dos preus: el que haurien de pagar si s'aprova definitivament la subvenció, i el que pagarien si al final no s'aprovés. Segons la secretària de la Coordinadora, Carola Alegre, s'ha fet així per no perjudicar l'empresa gestora dels casals, Paidos, 'que ja té molts deutes pendents' i també 'per fer pressió a l'Ajuntament'.

Alegre ha explicat a Cugat Mèdia que la falta de seguretat en l'aportació municipal pot tirar enrere a algunes famílies, però també ha assegurat que, des de la Coordinadora, "tenim confiança en què l'Ajuntament complirà amb el que està dient". Segons la secretària, "l'Ajuntament ens ha dit que, per qüestions burocràtiques, no es pot confirmar per escrit la subvenció fins que no estiguin aprovats els pressupostos de 2021, però que hi podem comptar". Si fos així, les famílies abonarien el 50% del preu total en el moment de la inscripció i, al juny, quan s'hagués de pagar l'altre 50%, se'ls descomptaria la part corresponent al consistori.

El casal d'estiu de la Coordinadora d'Afes Sant Cugat és un projecte, comú a totes les escoles públiques de Sant Cugat, que va néixer per oferir a les famílies una opció més assequible de lleure infantil. Es va crear el curs del confinament total i la bona acollida dels infants, les famílies i l'Ajuntament, ha animat la Coordinadora a repetir l'experiència enguany.

El consistori encara té pendent el pagament dels ajuts de menjador i, segons Alegre, la subvenció dels casals de l'estiu passat.


Carola Alegre

Ho hem decidit així perquè l'empresa gestora, Paidos, ja té molts deutes pendents, i també per fer una mica de pressió a l'Ajuntament, perquè no pot ser com s'està gestionant tot plegat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.