Es mantenen les restriccions una setmana més

Només es flexibilitzen les mesures per als parcs infantils públics, que ja no tenen límit horari


Temes relacionats

Compte enrere per a la reobertura al vespre de la restauració (30/abr/21)

[FAQ] Què puc fer i què no fins al 9 de maig? (30/abr/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Les restriccions contra la Covid-19 s'allarguen una setmana més, a excepció dels parcs i zones de joc infantils públics, per als quals s'aixeca el tancament a les 20 h per aprofitar les hores de sol. Els grans canvis vindran amb la fi de l'estat d'alarma, a partir de diumenge 9 de maig. El Govern planteja la reobertura als vespres de la restauració fins a les 23 hores, i per tant, també allargar el toc de queda. També podran obrir els parcs d'atraccions amb un aforament màxim del 30%. Així ho ha anunciat aquest divendres l'executiu.

De moment, i fins diumenge 9 de maig, es mantenen les mateixes restriccions com fins ara. És a dir, es permet la mobilitat per tot el territori català i continua vigent el toc de queda a les 22 h, així com limitades a sis persones les reunions socials.

Els bars i restaurants poden obrir de 7.30 h a 17 h amb un aforament màxim del 30% a l'interior dels locals i del 100% a les terrasses. Tant a interiors com a exteriors, s'ha de garantir la distància mínima de dos metres entre taules i amb quatre comensals com a màxim, excepte si són un mateix grup bombolla, que el màxim és de sis. És obligatori l'ús de mascareta. Fora de l'horari d'obertura al públic, es manté el servei per emportar de 19 h a 22 h, i a domicili de 19 h a 23 h.

Els únics canvis que entraran en vigor aquest dilluns són l'aixecament de la limitació horària fins a les 20 hores dels parcs infantils públics i es permeten les assemblees esportives amb un aforament del 50% amb un màxim de 500 persones o d'un miler si l'espai reuneix les condicions de ventilació.

Les mesures a partir de diumenge 9 de maig
El Govern compta amb recuperar l'obertura continuada de la restauració fins a les 23 hores a partir de diumenge 9 de maig. Bars i restaurants podran reobrir, però hauran de continuar aplicant les mesures vigents fins ara d'aforaments, distància entre taules, grups i l'ús de la mascareta.

Aquesta ampliació d'horari també provocarà un canvi en el toc de queda, que s'espera que pugui ser com a mínim a partir de les 23 hores.

També podran reobrir les fires i els parcs d'atraccions, amb una limitació de l'aforament del 30% i els espais dels centres cívics.

La Generalitat treballa en el marc normatiu que ha de permetre aquestes mesures, una vegada s'aixiqui l'estat d'alarma, que també afectarà el tancament perimetral de Catalunya i les limitacions de les reunions socials.

Situació sanitària
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que aquesta previsió és gràcies als indicadors de Covid-19, que presenten una situació "estable", tot i que encara es registren molts casos, també a les unitats de crítics.

Tot i així, les previsions de vacunació permeten "ser optimistes" i "fer un salt molt important en la immunitat", especialment en les col·lectius més vulnerables.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.