Els projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius 2018-2019, sense executar

Les 10 propostes votades per la ciutadania haurien d'haver estat enllestides el desembre de 2019 i estan estancades en la fase d'aprovació o licitació


  • Comparteix:

El projecte més votat va ser la construcció d'espais d'ombra als parcs / Foto: Localpres

El projecte més votat va ser la construcció d'espais d'ombra als parcs / Foto: Localpres

Els projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius de 2018-2019 no s'han executat encara. Les propostes més votades pels santcugatencs es van donar a conèixer el juliol de 2018 i, segons el calendari que es va marcar l'Ajuntament, haurien d'haver estat enllestides el 31 de desembre de 2019. El canvi d'equip de govern sis mesos abans d'acabar el 2019 i un inici de 2020 marcat per la pandèmia, han posat fre de mà a les millores de ciutat. Actualment, no hi ha cap dels 10 projectes que estigui en fase d'execució. De fet, la majoria es troben en fase d'aprovació del document redactat, i dos estan en tràmits de licitació.

El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia, que el retard en l'execució dels projectes es deu, d'una banda, que l'aprovació dels Pressupostos Participatius 2018-2019 es van fer "al final de l'anterior mandat" i no hi va haver "una autorització clara" per tirar-los endavant. D'altra banda, Simarro afegeix que la irrupció de la Covid-19 va "trasbalsar la feina interna de l'Ajuntament".

Ara, però, l'equip de govern "està intentant" que aquests projectes "vagin sortint de mica en mica", ja que "no té sentit" que uns "projectes derivats d'un procés de participació no surtin en un temps relativament assumible". Així i tot, el regidor ha remarcat que no hi ha data fixada per tenir els projectes executats.

A conseqüència d'aquest endarreriment, el regidor de Participació ha recordat un dels "principals canvis" que s'han aplicat en l'edició d'enguany, la del 2020-2021: fer projectes amb "una quantitat pressupostària menor", que requereixen "menys complexitat en el disseny" i a l'hora de "contractar la seva execució". Seguint aquests criteris, Simarro està convençut que podran "respondre molt més ràpidament".

Aquest abril es donaven a conèixer els 75 projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius de Barri 2020-2021.



Estat d'execució dels Pressupostos Participatius 2016-2017
La primera edició dels Pressupostos Participatius té pendent un únic projecte gran, el local per a entitats de malalties neurològiques que es troba en fase de redacció. Sobre això, Simarro ha justificat que l'endarreriment ve perquè "es va trigar a trobar un espai idoni per enquibir el projecte". L'any passat ja es va fer la compra d'un local i, ara, està "prevista i pressupostada" la rehabilitació de l'espai. La resta de projectes per a la ciutat de l'edició del 2016-2017, 11 en total, estan executades.


Marco Simarro

Per això, un dels principals canvis que feiem als Pressupostos Participatius de Barri és fer projectes amb una quantitat pressupostària menor, que requereixen menys complexitat a l'hora de dissenyar-los i a l'hora de contractar la seva execució. Creiem que ara podrem respondre molt més ràpidament.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Un imcompliment mes , d'una llarga llista..... ens governa un esplai, no en tenen ni PI.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 26/abr/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.