El comerç de Sant Cugat es prepara per Sant Jordi

Els comerciants coincideixen en estar vivint aquests dies amb optimisme i, alhora, incertesa


  • Comparteix:

Els comerços de Sant Cugat es preparen per a un Sant Jordi ple d'incertesa. La Diada de l'any passat es va celebrar en confinament, i per tant, s'espera amb moltes ganes que aquest any es pugui celebrar amb la màxima normalitat possible, dins de les mesures de seguretat previstes.


Petritxol, del carrer Plana de l'Hospital
Petritxol
Dolços del forn Petritxol

Aquest forn i cafeteria ofereix, a part del pa de Sant Jordi, diferents galetes en forma de drac, de Jordi i de princesa. També preparen esmorzars personalitzats amb diferents decoracions per a l'ocasió. Kety Ramos explica que s'estan preparant amb molta il·lusió per "poder celebrar la Diada com es mereix" després del Sant Jordi confinat de l'any passat.

Pastisseria Sàbat
Pastisseria Sàbat
Galetes de Sant Jordi de la pastisseria Sàbat

La pastisseria Sàbat aposta per oferir pastissos de Sant Jordi amb porcions individuals adaptades a la pandèmia, a part de galetes amb diferents formes i colors. Laia Garcia, treballadora de l'establiment, creu que vendran una mica menys que anys anteriors. Tot i això assegura que estaran preparats per oferir als clients tot el que necessitin.

Garden Masó-Navarro
Garden Masó-Navarro
Roses especials de Sant Jordi del Garden Masó-Navarro

Montse Navarro comenta que "aquest any ha estat una mica complicat aconseguir rosa de qualitat perquè cada cop les roses són més d'importació". Amb tot, assegura que tenen molts encàrrecs i, per tant, preveu que aquest any es vendrà un 20% més que el 2019. El gremi de floristeries recomana que s'escalonin les compres els dies abans per no acumular-ho tot durant la Diada.

Èlia Garden
Èlia Garden
Roses de Sant Jordi d'Èlia Garden

Èlia Garden també preveu vendre més que el 2019, l'Olga Garcia explica que l'any 2020 els va anar bastant bé amb la venda en línia i a domicili.

Kiva
Kiva
Il·lustracions i tasses de Sant Jordi de la botiga Kiva

Aquesta botiga de decoració i regals aposta pel comerç de proximitat i ofereix, amb motiu de Sant Jordi, diferents il·lustracions i tasses estampades per artistes santcugatenques. I és que Ivany Martí apunta que han tingut en compte la proximitat.

'La Diada de Sant Jordi més dolça', la campanya de Sant Cugat Comerç
Aquesta setmana, Sant Cugat Comerç posa en marxa la campanya 'La Diada de Sant Jordi més dolça', amb la participació de molts dels comerços associats, que obsequiaran amb una rosa de llaminadura a tots els clients que facin una compra. Aquesta iniciativa també pretén solidaritzar-se amb el sector de la cultura, i de les llibreries més específicament, un dels sectors més colpejats per la Covid-19, explica en un comunicat l'entitat.






K.Ramos i L.Garcia

"El pa de Sant Jordi com cada any amb sobrassada simulant la bandera. Coses més dolces com les galetes de dracs, roses, Sant Jordi i la princesa". / "Aquest any farem porcions més petites i individuals i després galetes decorades en forma de llibre, rosa, Sant Jordi, la princesa..."

M. Navarro i O.Garcia

"És un any que la gent està molt il·lusionada i amb moltes ganes de Sant Jordi, amb les mesures de seguretat. Tenim molts encàrrecs, la gent s'ha avançat per no quedar-se sense rosa". / "Tenim previst òbviament vendre més que el 2019 i esperem igualar el 2020, que personalment ens va anar prou bé fer el servei online i a domicili".

Ivany Martí

"Hem tingut en compte la proximitat d'unes artistes que han fet un producte especial per a Sant Jordi. Una que es diu Ama, que fa punts de llibre i postals. Maria Martínez, coneguda com a "Lula i Cocò", també ha fet tasses i un llibre de Sant Jordi que s'ha inventat ella amb un altre final".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.