El veïnat de Sol i Aire reclama la regularització urbanística del barri

Amb l'aprovació del Pla Especial de Collserola, l'Ajuntament haurà de garantir "l'equilibri" entre el nucli urbà i l'entorn natural


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una Festa Major a Sol i Aire / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una Festa Major a Sol i Aire / Foto: Cugat Mèdia

L'Associació de Veïns i Veïns de Sol i Aire considera que 'ha arribat el moment' perquè la urbanització del barri, tal com s'ha fet a zones com Can Cortés, sigui una realitat. En un comunicat, el veïnat celebra l'aprovació del Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge de Collserola (PEPNat) per part del Govern, que dona la responsabilitat a l'Ajuntament per garantir 'l'equilibri entre la consolidació del nucli urbà i la preservació de l'entorn' natural. L'entitat agraeix que el nou marc -que manté la figura dels Espais de Regulació Especial (ERE), en la qual s'acull el barri- ha estat possible gràcies al compromís unànime de 'totes les forces polítiques' de Sant Cugat.

Aquest suport s'ha posat de manifest aquest dimecres a la tertúlia de Ràdio Sant Cugat 'El gall del Monestir', on el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicitat el compromís de l'Ajuntament amb els veïns de Sol i Aire i de Mas Fortuny i assegurava que els barris "no es desmantellaran", malgrat que el PEPNat apunta a "l'extinció" de les edificacions no emparades al planejament urbanístic.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.