Veïns de Valldoreix alerten d'un increment dels robatoris a domicili i reclamen solucions a l'administració

El veïnat critica la "desídia" de l'Ajuntament i de l'EMD en matèria de seguretat ciutadana


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Diverses associacions de veïns de Valldoreix, però també de Mira-sol, la Floresta i les Planes critiquen la 'desídia' de l'EMD i de l'Ajuntament en matèria de seguretat i alerten d'un augment dels robatoris a domicilis, que són 'cada vegada més freqüents' i no 'casos esporàdics' com se'ls vol fer entendre, asseguren, des de les administracions locals. De fet, expliquen que tenen constància de veïns que han patit més d'un robatori en la mateixa setmana i reclamen solucions per a una situació que els fa sentir 'desprotegits' i que 'posa de manifest la vulnerabilitat dels serveis' a la ciutat.

L'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix (APVV) vol centralitzar les queixes per "unir esforços". El seu president, Antonio Zamora, ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que es tracta d'una problemàtica "real" a la zona i que qui ho pateix "es queda ressentit". Per aquest motiu, han fet arribar un manifest conjunt al president de l'EMD, Josep Puig, i al regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, amb el qual demanen dades concretes sobre la delinqüència al territori, i pregunten sobre la situació de projectes com les càmeres de vigilància i la instal·lació de la comissaria de barris, dues iniciatives anunciades pel govern local.

A més, exigeixen més patrullatge, ja que asseguren que actualment hi ha un sol policia local pel territori, un personal "insuficient" i que "no cobreix les necessitats dels veïns". També critiquen que la patrulla de paisà no sigui "secreta", ja que "tothom sap qui son i quin vehicle porten". Reclamen una resposta a la situació i no "excuses pandèmiques" i expliquen que continuaran treballant amb una recollida de signatures per "aconseguir el màxim suport i iniciar les accions que calguin".

Les associacions que s'adhereixen al manifest són l'APV Colònia Montserrat, l'APV Ca n'Enric la Miranda, AAVV La Serreta, AAVV Vall d'Or i els voltants de Mas Roig, AAVV Sant Joan de Mirasol, Associació de Veïns Empresaris i Autònoms de Valldoreix i Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix.


Antonio Zamora

En poc temps hi ha hagut uns quants robatoris, i la gent s'alarma. No és una cosa esporàdica, la persona que li entren es queda ressentida, si tornen a entrar en 4 o 5 dies, encara més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.