[FOTOGALERIA] Sant Cugat celebra un Diumenge de Rams atípic i multitudinari

La parròquia de Sant Pere d'Octavià ha readaptat la cita i s'ha traslladat a l'interior de l'església durant les misses


Temes relacionats

'Aquesta Setmana Santa ens quedarem a Sant Cugat' (26/mar/21)

Una benedicció de Rams a l'església donarà el tret de sortida una Setmana Santa reinventada (26/mar/21)

Així serà la Setmana Santa: sense sortir de Catalunya i sense reunions familiars dins de casa (25/mar/21)


  • Comparteix:

El Diumenge de Rams no ha passat desapercebut a Sant Cugat. La parròquia de Sant Pere d'Octavià ha adaptat la cita a l'actual situació sanitària i ha traslladat la benedicció de Rams, tradicionalment celebrada a la plaça d'Octavià, a l'interior de l'església del Monestir. A més, per tal d'evitar grans aglomeracions, abans de l'inici de les misses d'aquest dissabte i diumenge, el mossèn ha beneit les palmes, palmons i rams de llorer. Així i tot, a l'acte litúrgic de les dotze del migdia, s'ha format una llarga cua a l'entrada de l'església del Monestir per poder beneir els rams a l'hora habitual.

Petits, grans, de colors, amb llaços, amb gominoles i amb tota mena de guarniments. Els infants de Sant han lluït les seves palmes i palmons en una benedicció atípica, però mantenint viva la tradició d'aquesta cita que serveix per donar el tret de sortida als actes litúrgics de la Setmana Santa. L'aforament a l'església del Monestir s'ha limitat al 30%, seguint les mesures anti-Covid, i les cues abans de cada missa travessaven la plaça d'Octavià. Les persones que no han pogut accedir s'han esperat a l'exterior perquè el mossèn també beneís els seus rams.

El mossèn Emili Marlés assegura que tenien "moltes ganes" de celebrar el Diumenge de Rams, ja que l'any passat no es va poder fer a causa de la pandèmia. "Era impossible fer-ho a la plaça d'Octavià", remarca el mossèn, per "respectar l'aforament" a l'interior de l'església al 30%. Marlés afegeix que l'objectiu de la parròquia era fer "una celebració molt festiva i pensant molt en els nens", amb l'esperança de poder-ho "celebrar amb normalitat" l'any que ve.

El Diumenge de Rams recorda l'entrada de Jesucrist muntat sobre un ase a Jerusalem amb els deixebles i la tradició mana que sigui la padrina qui regali als seus fillols la palma o el palmó així com guardar-los, una vegada beneïts, fins al Diumenge de Rams de l'any vinent.




Mossèn Emili Marlés

Teníem moltes ganes de fer-la perquè fa un any que no fem la benedicció. La gent de la parròquia ens preguntava molt com la faríem. Aquest any era impossible fer-ho a la plaça pel tema de respectar els aforaments. Ho hem fet a dins de l'església, cadascú des del seu lloc, i al principi de la missa hem fet una benedicció buscant que sigui molt festiva i pensant molt en els nens.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.