L'Hospital Universitari General de Catalunya comença a provar en pacients un nou tractament contra l'Alzheimer

El Doctor Balaguer, neuròleg i director de la investigació, explica que el que busquen amb aquest assaig és "frenar la progressió" de la malaltia


  • Comparteix:

Imatge de l'exterior del Hospital Universitari General de Catalunya / Foto: HUGC

Imatge de l'exterior del Hospital Universitari General de Catalunya / Foto: HUGC

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) és el primer centre del món en provar en pacients un nou assaig clínic de la malaltia d'Alzheimer. L'estudi, que rep el nom de 'Brainshuttle', avalua la seguretat i tolerància a diferents dosis d'un anticòs antiamiloide amb un mòdul que permet travessar la barrera hematoencefàlica per lliurar-lo al cervell. 'El resultat que busquem amb aquest assaig és que es pugui modificar la història natural de la malaltia i permetre frenar o reduir la seva progressió', afirma el cap de la investigació, el Dr. Ernest Balaguer. Durant aquesta primera fase se centren en què el producte estigui controlat i que no hi hagi efectes secundaris.

Per avaluar els possibles efectes es tracten dos grups: a uns se'ls hi subministra el fàrmac i als altres una substància placebo, per obtenir totes les variables de seguretat. "Aquesta és la manera que tenim de poder analitzar amb certesa els efectes secundaris, si apareixen en el grup tractat amb placebo no es podran atribuir al medicament", explica el cap de la investigació.

El nombre de pacients a Catalunya amb la malaltia d'Alzheimer "està al voltant de les 100.000 persones en total", confirma el Dr. Balaguer.


Dr. Balaguer

Estem en una Fase I, també es mira quin efecte té sobre escales, qüestionaris o avaluacions neuropsicològiques, però aquí el que es mira més és la seguretat i que el producte no faci mal



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.