Geocaching: juga, busca i aprèn sense sortir de Sant Cugat amb tota la família

Per realitzar aquesta activitat només cal un mòbil i descarregar una app

Dos joves a punt de trobar un catxé als voltants del Monestir / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 11/abr/21 per Sara Bella

El geocaching és una activitat que consisteix en amagar i trobar tresors, en aquest joc anomenats catxés, amb l'ajut d'un GPS. A Sant Cugat n'hi ha més de 200 esperant ser trobats. Per jugar-hi, només cal descarregar-se una aplicació al mòbil i començar a buscar. En parlem amb el santcugatenc Miguel Romero Tejero, un 'geocacher' amb més de 4.000 catxés trobats, que també n'ha amagat una setantena a la ciutat.

Escolta-ho

Miguel Romero Tejero és la persona que ha amagat més catxés assenyalats com a "preferits" pels 'geocachers' de tot Catalunya, i el quart del territori espanyol. A més, alguns dels seus catxés, com per exemple els dos que té al carrer de Valldoreix, han guanyat premis per la seva qualitat. A l'aplicació té el nom d'usuari 'mirote1966'.

Aquests últims mesos, les restriccions per sortir del municipi i la comarca han servit d'excusa a molts santcugatencs per descobrir aquest joc de pistes que, segons Romero Tejero, "és cultura, és turisme i és esport a la vegada". Es tracta d'una activitat que es pot fer sol o amb companyia, que permet descobrir llocs nous, inclús dins del mateix municipi, i que és tan divertit per als adults com per als nens.

Miguel Romero Tejero

Miguel Romero al costat d'un dels seus catxés amagats. El veus? / Foto: Cugat Mèdia


Passos a seguir
Un cop descarregada l'aplicació, només cal crear un compte d'usuari. D'aquesta manera, es pot accedir al mapa amb tots els catxés amagats. Tot seguit, s'ha de seleccionar un catxé i començar la cerca, utilitzant el GPS de l'aplicació. En cas de trobar l'amagatall, es pot deixar constància de la gesta apuntant el nom de l'equip o del geocacher al llibre de registre que hi ha a l'amagatall. I, per últim, és imprescindible tornar a deixar el catxé exactament on estava, perquè més jugadors el puguin trobar després.

Tipus de catxés
Hi ha catxés de totes les mides, formes i colors. N'hi ha d'imantats que s'amaguen al mobiliari urbà i n'hi ha de fusta que queden camuflats entre els arbres. N'hi ha que estan totalment incrustats a una façana i n'hi ha de tan petits que costen de veure. Però més enllà del seu aspecte físic, els catxés també es diferencien per la forma de trobar-los. En aquest sentit, els catxés més comuns són el catxé tradicional, el catxé misteri i el catxé multi.

Catxés
Diferents amagatalls de catxés a Sant Cugat i la taula de treball de Miguel Romero / Foto: Miguel Romero


El tradicional és el més simple i per a trobar-lo només cal seguir les coordenades indicades. La mida del catxé pot variar, però com a mínim ha d'incloure el llibre de registre. Per trobar el catxé misteri, en canvi, s'ha de resoldre prèviament un enigma o un trencaclosques. Només així es poden obtenir les coordenades per trobar l'amagatall. Finalment, el multi és un recorregut per dues o més ubicacions. A cada ubicació s'obté una pista per seguir avançant i al final del recorregut hi ha el catxé amagat.