La Xarxa Solidària busca conscienciar els santcugatencs en el Dia Mundial de l'Aigua

Es penjaran una quarantena de cartells a 140 fonts del municipi per donar a conèixer la realitat de l'accés de l'aigua


  • Comparteix:

Un exemple de l'acció que es durà a terme des de les entitats que formen Xarxa Solidària / Foto: Xarxa Solidària

Un exemple de l'acció que es durà a terme des de les entitats que formen Xarxa Solidària / Foto: Xarxa Solidària

Donar a conèixer la realitat de l'accés de l'aigua. És l'objectiu de la Xarxa Solidària amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, que es commemora dilluns i amb motiu del qual estan penjant cartells a les fonts públiques de Sant Cugat. Aquests contenen missatges sensibilitzadors perquè la ciutadania comprengui 'la sort de poder gaudir de l'aigua sense restriccions'. Amb aquesta acció, les entitats que configuren la xarxa volen incidir en la importància de fer una gestió eficient del subministrament, tant per la seva escassetat com per l'accés 'tremendament desigual'.

A tots cartells es pot llegir la frase inicial "L'aigua és un dret, tu el gaudeixes!". I en cadascun es troben dades concretes, com que hi ha "dones i infants que han de caminar més de 10 quilòmetres diaris per aconseguir aigua potable", o bé "que als campaments de refugiats del Sàhara l'aigua només arriba en camions cisterna", i que "gairebé 15 milions de persones només tenen aigua corrent a casa un màxim d'una hora i mitja al dia".

L'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar per resolució el Dia Mundial de l'Aigua el 22 de març 1993, proposada formalment per l'Agenda 21. Des de llavors els estats membre promouen i coordinen activitats relatives a l'abastament d'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.