Els microorganismes protagonitzen la Setmana de la Ciència de l'escola Joan Maragall

Durant una setmana, els alumnes de P3 fins a sisè han participat en activitats que els han endinsat al món microscòpic

La Setmana de la Ciència s'ha centrat en els microorganismes / Foto: AFA Joan Maragall (Pere Ferrer)

Societat

Publicat el 28/feb/21 per Gemma Mallorca

L'escola Joan Maragall de Sant Cugat ha celebrat, un any més, la setmana de la ciència. Durant aquests dies, la rutina dels estudiants de P3 fins a 6è de Primària ha canviat i les activitats que han realitzat s'han fet seguint el mètode científic: observar, fer una hipòtesi, experimentar i extreure conclusions. La setmana de la ciència d'enguany ha estat relacionada amb els microorganismes.

Les activitats, creades per la Comissió de Ciència de l'AFA de l'escola i les mestres, han estat complementades per FunBrain, una empresa especialitzada en divulgació científica. Com expliquen des de l'AFA del Joan Maragall, l'objectiu de celebrar aquesta setmana no és només que els infants aprenguin conceptes científics, sinó que també aprenguin sobre com es construeix la ciència.
La Setmana de la Ciència a l'escola Joan Maragall / Foto: AFA Joan Maragall

La Setmana de la Ciència a l'escola Joan Maragall / Foto: AFA Joan Maragall

L'assemblatge de microscopis a base de cartó i la posterior observació de mostres; el cultiu dels bacteris que portem a les mans en plaques d'agar i la formulació de pasta de dents i de gel hidroalcohòlic són algunes de les activitats que ha portat als alumnes a descobrir la història de grans descobriments com la prevenció de malalties o les vacunes. A més, han pogut constatar com molts d'aquests microorganismes que han descobert són beneficiosos per nosaltres.