Un any en ERTO: aprofitar per formar-se en un futur incert

El santcugatenc Oriol Gallardo ha acabat un màster i n'ha començat un altre després de prop d'un any sense treballar per la pandèmia


Temes relacionats

Prop de 1.500 empreses afectades: l'impacte dels ERTO a Sant Cugat ( 9/feb/21)


  • Comparteix:

Un dels sectors econòmics més afectats per la pandèmia ha estat el turístic / Foto: Cugat Mèdia

Un dels sectors econòmics més afectats per la pandèmia ha estat el turístic / Foto: Cugat Mèdia

La pandèmia de la Covid-19 i les restriccions per frenar contagis han afectat molts sectors econòmics, que han vist reduïda la seva activitat o, fins i tot, completament aturada. A Sant Cugat, en dades acumulades en tot el 2020, més de 1.500 empreses han hagut de presentar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), una mesura que ha afectat uns 15.000 treballadors. I, més enllà de les xifres, hi ha persones a les quals aquesta situació d'atur se'ls ha allargat un any, des de l'anunci del primer estat d'alarma, a mitjans de març de l'any passat.

El santcugatenc Oriol Gallardo té 27 anys i treballa al sector turístic, un dels més afectats per les restriccions de mobilitat. En concret, ho fa en una empresa de distribució hotelera que, entre el març i l'abril de 2020, va presentar un ERTO per la reducció de la facturació. Mentre treballava l'Oriol Gallardo ja cursava un màster en línia vinculat amb la feina i amb l'ERTO va aprofitar per dedicar-li més temps als estudis. Una fórmula que ha repetit aquest curs, després que a l'empresa li anunciessin que la situació s'allargaria. Estudiar, a més de formar-se més dins del seu àmbit, també li permet, assegura, mantenir unes rutines i uns hàbits mentre no pot tornar a la feina.

Tot i que reconeix "l'excepcionalitat" de la situació i, sobretot, del temps que s'està allargant, Gallardo ha vist, explica, l'"oportunitat" d'aprofitar-la i seguir formant-se, dedicant als estudis les hores que no podia quan els compaginava amb la feina.


Oriol Gallardo

En vista que jo tinc la voluntat de tornar a la meva feina i que venia un any complicat i tornaria a tenir temps lliure, vaig decidir matricular-me a un segon màster, també vinculat amb la feina. Per seguir-me formant i també per continuar tenint rutines i hàbits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.