Volpelleres decidirà amb un procés participatiu els usos de la masia de Can Canyameres

L'objectiu és aprofitar el temps que es necessita per fer les obres de rehabilitació per prioritzar què s'hi farà


  • Comparteix:

Imatge de la masia de Can Canyameres, a Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la masia de Can Canyameres, a Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament engega un procés participatiu per definir els usos del futur equipament social i cultural del barri de Volpelleres, a la masia de Can Canyameres. La intenció és aprofitar que s'hi han de fer obres de manteniment i rehabilitació, ja que fa unes quatre dècades que està abandonada i es troba en mal estat, per decidir el seu pla funcional i determinar i prioritzar quines són les necessitats del barri. Les sessions de participació seran telemàtiques i obertes a tota la ciutadania amb inscripció prèvia al web decidim.santcugat.cat, i tindran lloc el 4 i el 17 de març.

El primer, però, és fer-hi una actuació "urgent" per apuntalar l'edifici i evitar que caigui, tal com ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol. Tot i que des del consistori no es fixen terminis, està previst fer les obres de manteniment i rehabilitació aquest 2021. Carol ha posat el focus en el mal estat del sostre, que impedeix, per exemple, que el veïnat hi pugui entrar. En aquest sentit, el consistori ha facilitat un 'Kit participatiu de la Masia de Volpelleres', que es pot recollir a la Biblioteca Miquel Batllori o descarregar al web de participació, amb un retallable per muntar una maqueta de l'edifici i l'espai, que permet fer-se més a la idea de les seves característiques i possibilitats. A més, a la web es pot consultar un vídeo informatiu, amb imatges de la masia i del seu entorn, i tota la documentació necessària per aportar idees.

En les dues sessions programades, de dues hores de durada, els dies 4 i 17 de març de dos quarts de set a dos quarts de nou del vespre, el veïnat i l'àrea de Participació ha d'elaborar un document consensuat que establirà els usos i activitats que s'hi faran. Ho ha explicat el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, que també ha assegurat que intentaran "reduir al màxim els terminis administratius" perquè l'equipament sigui una realitat com més aviat millor. Simarro ha avançat que les sessions han de servir per "prioritzar" segons les limitacions de l'espai les necessitats pel barri.

Una necessitat d'equipaments que el president de l'Associació de Veïns de Volpelleres, Alberto Valcarce, ha recordat que fa anys que reclamen. Valcarce ha explicat que ja havien començat un procés participatiu amb el veïnat i van sortir idees com el de sales d'actes, espais polivalents, bucs d'assaig i espais gastronòmics, entre d'altres, per a la masia, el futur "Casal de Volpelleres". A finals de maig està prevista la presentació pública dels resultats del procés participatiu.








Alberto Valcarce

Fa anys que portem impulsant la rehabilitació de la masia com a Casal de Volpelleres. De fet, vam fer un procés participatiu entre el veïnat del qual van sortir diferents usos necessaris per al barri. Hi ha una aposta clara per a la descentralització de serveis. Van sortir iniciatives com espais gastronòmics, sales d'actes, espais polivalents i bucs d'assaig, entre d'altres.

Francesc Carol

El sostre té perills greus. Hem rebut diversos avisos de gent que hi pujava i hem d'actuar ràpidament. Un cop a dins, passa com quan reformes una casa, que et trobes coses que no esperaves, però primer cal apuntalar el sostre, una primera actuació per evitar que la masia acabi en ruïna total.

Marco Simarro

Crec que tant el veïnat com des de Participació intuïm les mateixes necessitats d'usos, però hem de tenir en compte les possibilitats de l'espai. No costarà posar-nos d'acord, però sí veure què prioritzem, perquè és un espai limitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.