Distància entre taules, desinfecció constant, gel hidroalcohòlic, mascaretes... Els restauradors apliquen en els seus locals les mesures de sanitat i, des de fa unes setmanes, també s'adapten a una franja horària molt limitada que només els permet rebre clients al migdia. Durant les altres hores del dia, s'han de conformar amb el 'take away' i el 'delivery', una via de negoci que ha arribat per quedar-se.
"Fem tot el que ens diuen les autoritats", assegura el copropietari d'El Celler d'en Medir, Robert Garcia, que també està convençut que la restauració de Sant Cugat i Catalunya, en la seva majoria, "es comporta". Garcia també ha volgut remarcar el suport que rep la restauració per part de la ciutadania i es mostra "molt agraït. "Entre tots en sortirem", conclou.
En un mes i escaig farà un any que la pandèmia va començar a sacsejar la normalitat a Catalunya. Així i tot, alguns emprenedors s'han animat a tirar endavant els seus projectes. És el cas del restaurant Cocoricó & Co, que va obrir portes fa dos mesos al carrer Major de Sant Cugat. El copropietari del restaurant, Lucas Pujadas, sap que, amb l'actual situació sanitària, és una aposta que "econòmicament no compensa". Ara bé, es mostra optimista i confiat que la situació millori en els pròxims mesos. Ara, afegeix, és "supervivència".
Jordi Deu
Es porta malament perquè, a part de l'aforament al 30%, que ens dona molt poc marge, el tram horari no ens permet remuntar les taules. Ens salva la fidelitat del client que ens demana per endur, però tot i això els números no surten de cap de les maneres.
Robert Garcia
Creiem que la restauració a Sant Cugat i a Catalunya, la gran majoria, es comporta. Fem tot el que ens diuen les autoritats. Entre tots ens en sortirem i estem molt agraïts perquè la gent ve i et dona suport.
Lucas Pujadas
Econòmicament no compensa, però estem fent l'esforç, en part pel personal que vam incorporar fa dos mesos i tenen la millor de les actituds. Ens compensa? Relativament. Però som optimistes que és el que ens toca i confíem que en els pròxims mesos la situació millori. Ara és una mica supervivència.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.