El 100% de l'energia consumida per FGC des d'aquest 1 de gener és d'origen solar

FGC se sumarà aquest 2021 als actes per commemorar l'Any Europeu del Ferrocarril


  • Comparteix:

Un tren de FGC / Foto: FGC

Un tren de FGC / Foto: FGC

A partir d'aquest divendres 1 de gener de 2021 tota l'energia contractada per FGC en les seves divisions de mobilitat i muntanya és d'origen solar. Aquesta aposta de l'empresa es complementa, explica en un comunicat, amb l'autoproducció, per part de FGC, d'energia 100% renovable amb fons com la biomassa, hidràulica, geotèrmica i també solar. Aquesta era una de les principals fites que la companyia s'havia marcat en la seva Agenda d'Acció Climàtica 2030, presentada fa dos anys.

Per al president d’FGC, Ricard Font, "que el 2021 el sol mogui els trens i els ginys de muntanya de FGC és només una petita nova passa en el camí sostenible per evitar el canvi climàtic i reduir els nivells de contaminació. La gran aposta pel 2021 serà tancar un nou Contracte Programa amb la Generalitat, pel període 2022-2026 amb visió fins el 2030, que ens permeti doblar l'oferta actual de transport públic el 2026 amb més de 250 milions de viatges i reduir les necessitats energètiques i d’aigua de les estacions de muntanya. Els ferrocarrils catalans som un dels principals actius del país en la lluita contra l'emergència climàtica que viu el planeta."

FGC dona la benvinguda a l'Any Europeu del Ferrocarril
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) se sumarà aquest any 2021 als actes per commemorar l'Any Europeu del Ferrocarril. La Unió Europea ha acordat que aquest any sigui l'any del transport ferroviari per contribuir en la consecució dels objectius del Pacte Verd Europeu en l'àmbit del transport.

D'aquesta manera, en el marc de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP), presidida des del 2017 pel director general de FGC, Pere Calvet, Ferrocarrils participarà conjuntament amb altres companyies ferroviàries europees en un seguit d'actes, campanyes i iniciatives que promouran el ferrocarril com un tipus de transport sostenible, innovador i segur. Aquest programa d'activitats posarà de relleu els beneficis del ferrocarril per a les persones, l'economia i el clima, i se centrarà en els reptes pendents per a crear un veritable espai ferroviari europeu únic i sense fronteres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.