Els aiguats de divendres provoquen afectacions als camins del Parc Natural de Collserola

Alguns dels trams del nord-est del parc restaran tancats o inoperatius durant un temps


  • Comparteix:

Imatge del camí afectat de l'àrea de lleure de Can Coll a Can Codina / Foto: AMB

Imatge del camí afectat de l'àrea de lleure de Can Coll a Can Codina / Foto: AMB

Les pluges intenses del passat divendres van provocar diverses afectacions a les localitats de Sant Cugat, Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixac. L'acumulació d'aigua va provocar una important crescuda de la riera de Sant Cugat i dels torrents tributaris, amb la conseqüència que molts camins propers a aquesta xarxa quedessin afectats. La situació meteorològica no prevista, segons els models meteorològics, també va causar grans quantitats d'aigua totalment inesperades al vessant nord-est del Parc Natural de Collserola.

Des d'aquest dilluns s'estan efectuant diferents tasques d'urgència al Parc per obrir els camins afectats, traient els arbres i branques que barren el pas i retirant, tant les restes d'esllavissades com les acumulacions de terra procedent dels torrents. Un cop els camins estiguin secs, també es faran tasques per millorar el ferm. Altres intervencions també requeriran molt més temps per arribar a deixar els trams en condicions òptimes de circulació, i així evitar que es puguin repetir situacions similars.

Aquest temporal extrem és el tercer d'aquest any que passa per Collserola i que hi causa afectacions importants. El temporal Glòria del gener va afectar intensament els boscos de la serra i un altre temporal a l'abril va provocar destrosses als camins del Parc i esllavissades considerables.

El passat divendres, la pluja acumulada va arribar fins als 300 l/m2 en alguns punts de Cerdanyola, gairebé la meitat de la quantitat que cau durant tot l'any. A Sant Cugat van ser menys, 96 l/m2.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.