La directora de Cugat Mèdia, Mònica Lablanca, nova membre de la junta directiva del Clúster Audiovisual de Catalunya

Cugat Mèdia ja formava part d'aquesta agrupació d'empreses i institucions del sector audiovisual i multimèdia


  • Comparteix:

Mònica Lablanca en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Mònica Lablanca en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Cugat Mèdia, mitjançant la seva directora, Mònica Lablanca, ha entrat a la junta directiva del Clúster Audiovisual de Catalunya, una agrupació formada per 130 empreses i institucions del sector audiovisual i multimèdia que col·laboren per fer créixer i evolucionar aquest àmbit connectant-se entre elles però també amb el sector econòmic i institucional, tant en l’àmbit nacional com en l'internacional. Una institució 'consolidada' que treballa en xarxa i organitza activitats i projectes per als socis i també d'altres oberts a tothom.

Mònica Lablanca ha assegurat sentir-se molt honorada d'incorporar-se a la junta per "donar veu al nostre àmbit de continguts digitals i audiovisuals i contribuir a avançar en temes d’innovació i estratègia dins el sector de l’audiovisual", una indústria audiovisual que ha qualificat "d’estratègica per a un país", i que per això s’ha de protegir.

El Clúster Audiovisual de Catalunya és una agrupació d'empreses de producció, serveis de producció, postproducció, efectes especials, distribució, exhibició, operadors de ràdio i televisió, TIC audiovisual, telecomunicacions, fotografia, realitat virtual, videojocs i publicitat, així com universitats i altres entitats del sector.

Va néixer l'any 2013 amb la voluntat de compartir les inquietuds sobre el sector audiovisual a Catalunya i de fer un pas endavant pe adaptar-se a les necessitats i els canvis que vivia i viu actualment el sector de l’audiovisual. Un sector cada vegada més divers on cal integrar les empreses de tota la cadena de valor i establir noves sinergies. Alguns dels reptes que afronta el Clúster són:

  • Connectar i establir ponts entre els diferents agents i adaptar-se a les necessitats del sector en constant moviment.
  • Innovar i buscar nous models de negoci.
  • Fer emergir el talent del sector i potenciar la col·laboració entre les institucions acadèmiques i la indústria i establir canals de professionalització.
  • Ser motor de creixement de l’economia a Catalunya, tenint en compte que l’audiovisual és una indústria intensiva amb mà d’obra molt qualificada.
  • Promoure l’obertura del sector als mercats internacionals.

  • El Clúster Audiovisual de Catalunya és un referent en activitats i programes que contribueixen al debat sobre les tendències de futur, afavoreixen el networking a gran escala, així com la captació de nous talents.

  • Digital & Mèdia Fòrum, sobre l’audiovisual i el món digital. Tenen l’objectiu d’identificar les noves formes de negoci i de finançament, i les noves tendències pel que fa als continguts que ofereixen Internet i els nous dispositius.
  • ZOOM Marques, on s’analitzen les noves formes de col·laboració, de creació de continguts i de posicionament de les marques a través de l’audiovisual.
  • Programa d’innovació Audiovisaul-Pia, que analitza la transformació digital del sector audiovisual: les tendències i claus de la innovació.
  • Setmana del Talent Audiovisual, que aplega professionals de tot el sector audiovisual amb el talent emergent català. Compta amb dues seccions principals: El Pitching Audiovisual Universitat-Indústria i el Mercat de Nous Professionals.



  • Mònica Lablanca

    El sector de l'audiovisual és un sector estratègic, de país, que avança. I poder aportar i contribuir amb la nostra experiència audiovisual i de continguts digitals ens omple de satisfacció.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.