El Monestir avança la missa del Gall per adaptar-se al toc de queda

La Parròquia de Sant Pere d'Octavià organitza un programa de Nadal seguint les mesures anti-Covid


  • Comparteix:

Algunes misses també es retransmetran per Youtube / Foto: Cugat Mèdia

Algunes misses també es retransmetran per Youtube / Foto: Cugat Mèdia

La Parròquia de Sant Pere d'Octavià ha adaptat el seu programa de Nadal per complir les mesures anti-Covid. Un dels principals canvis serà a la Missa del Gall, que s'avança a dos quarts de dotze de la nit perquè els assistents puguin tornar a casa abans del toc de queda. El tradicional Pessebre Vivent que s'organitza des de fa 45 anys, enguany agafa un format d'exposició fotogràfica que es podrà veure als Jardins del Monestir a partir del 18 de desembre. La parròquia retransmetrà per Youtube les misses d'aquestes festes nadalenques i, també, ha intensificat les campanyes solidàries de Càritas .

El programa de Nadal de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià es manté, però amb un format adaptat a la pandèmia. A l'església ja està muntat l'arbre de Nadal i, aquest dissabte a tres quarts de vuit del vespre, es beneirà i s'obrirà al públic. Una de les principals adaptacions d'enguany es troba al tradicional Pessebre Vivent, que es podrà gaudir a través d'una exposició fotogràfica als Jardins del Monestir. La mostra, amb la col·laboració de l'Ajuntament i del Tot Sant Cugat, s'inaugura el 18 de desembre i es podrà veure fins al 8 de gener.

Misses
La Parròquia avança l'horari de la tradicional Missa del Gall del 24 de desembre. Se celebrarà a dos quarts de dotze de la nit per facilitar que els assistents puguin tornar a casa abans del toc de queda, que aquest dia s'allarga fins a dos quarts de dues de la matinada.

Pel que fa a les Misses del pollet, la parròquia ha decidit ampliar-les i se'n farà una a les sis de la tarda i l'altra a les vuit del vespre. Totes dues es retransmetran per Youtube i, la segona, també per la Televisió de Sant Cugat. L'aforament als actes litúrgics està limitat al 30%.

El dia de Nadal hi haurà misses a les nou, a les onze i a les dotze del matí, i a les set i a dos quarts de nou del vespre. Per Sant Esteve, missa a les nou del matí i, les de vigília de La Sagrada Família, a les set i a dos quarts de nou del vespre.

Per últim, la Missa de Reis manté el seu horari habitual, a les set de la tarda i també es retransmetrà per Youtube i per TV Sant Cugat. El 6 de gener, Epifania del Senyor, misses a les nou, a les onze i a les dotze del matí, i a les set i a dos quarts de nou del vespre.

Campanyes solidàries
L'1 de desembre va arrencar la campanya 'Un nen, una joguina' als comerços col·laboradors de Sant Cugat i on es poden comprar joguines i llibres per donar amb un descompte. A partir del 21 i fins al 31 de desembre, també es podran portar joguines noves i llibres nous a la Casa Abacial. La Parròquia preveu que la campanya d'enguany pugui ajudar unes 240 famílies vulnerables amb menors de Sant Cugat. El 23 de desembre a les sis de la tarda tindrà lloc un concert benèfic a favor de la campanya 'Un nen, una joguina' a càrrec de 'December 32'. Els assistents poden aportar una joguina nova o un donatiu.

La Parròquia de Sant Pere d'Octavià recorda que, aquest cap de setmana, Càritas parroquial engega la campanya de Nadal per recollir aliments bàsics i ajudar a 420 famílies vulnerables de Sant Cugat. Els dies 12 i 13 de desembre es recolliran aliments a la Parròquia de Sant Pere Octavià, en horaris de missa. D'altra banda, el mateix dissabte 12 es farà una recollida als supermercats Mercadona de Mira-sol, Esclat de Volpelleres i els Condis de Torreblanca, Coll Favà, Can Mora i Cristòfol Colom. El 19 i 20 de desembre, també es durà a terme una recollida de diners a la Parròquia en horaris de missa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.