Civit (INCASÒL): 'Estem treballant per fer compatible un camp de golf més petit i un parc públic'
El director de l'organisme de la Generalitat explica a Cugat Mèdia que no faran res que els ajuntaments de Sant Cugat i Rubí no aprovin
Albert Civit, director de l'INCASÒL / Foto: ACN
SocietatPublicat el 11/des/20 per Albert Solé
El futur dels terrenys de l'antic camp de golf de Can Sant Joan se sabrà a principis de l'any que ve. Albert Civit, director de l'INCASÒL, organisme públic propietari d'aquest àmbit, ha avançat a Cugat Mèdia que estan treballant per fer compatible un petit camp de golf per a la promoció de l'esport entre els més joves, amb un parc urbà públic tal com volen els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat i la plataforma ciutadana que ho reclama. L'estudi que dirà si és viable aquesta proposta de l'INCASÒL estarà acabat a principis de 2021, avança Civit, però només serà una realitat si els dos consistoris hi donen el seu vistiplau. Precisament aquest diumenge s'ha organitzat una caminada des de Rubí i Sant Cugat fins al camp de golf per reclamar aquest parc interurbà públic.
"Estem mirant quin possible ús esportiu podria tenir un petit camp de golf, aprofitant la infraestructura que ja hi ha, i per l'altra quin valor mediambiental té l'àmbit per mirar de compatibilitzar les dues coses". Així de clar s'ha mostrat Albert Civit a Cugat Mèdia a les portes de la mobilització ciutadana. El director de l'INCASÒL considera que el manteniment d'un parc urbà de 80 hectàrees -el que ocupa ara el camp de golf abandonat- tindria un cost molt elevat per als dos ajuntaments que ho reclamen, però que si aquest parc fos una mica més petit, sí que seria més assumible.
Preguntat per si el fet de mantenir la idea que hi hagi un camp de golf, encara que no de 18 forats sinó més petit, és per treure'n un rendiment econòmic, Civit ho nega. "Nosaltres no estem pensant en el rendiment econòmic. Des de l'INCASÒL sempre pensem en la protecció del medi ambient i la promoció econòmica, i creiem que l'esport també genera activitat econòmica". Per aquest motiu creu que la millor proposta és poder fer compatible els dos projectes: un camp de golf petit i un parc urbà. "Estem mirant quins són els actius ambientals que s'haurien de recuperar i restaurar per fer-ne un ús públic", afegeix.
Des de l'INCASÒL expliquen que encara no tenen cap oferta per explotar aquest camp de golf redimensionat perquè encara no han obert cap concurs. "El que estem tenint són converses amb diferents operadors per veure quines opcions tenim, i també amb experts independents que ens assessoren en quina és la millor opció", explica Civit, que augura que aquest estudi estarà acabat aviat, a principis de l'any que ve. El que també avança Civit és que qualsevol pas que facin des de l'INCASÒL serà amb l'acord de l'Ajuntament de Sant Cugat i de Rubí.
DECLARACIONS
Albert Civit
Nosaltres estem treballant en la línia de poder fer compatible un camp de golf més petit i tenir una part d'ús públic
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Albert Civit
"Hem de ser conscients que mantenir 80 hectàrees de parc urbà és car i ho acabem pagant tot amb els nostres impostos"
Your browser doesn’t support HTML5 audio