ADENC i SOS Bosc Volpelleres insisteixen que la construcció de l'edifici La Mirada 'malmetrà irremeiablement' l'espai natural

Les entitats carreguen contra l'equip de govern, al qual acusen de fer 'greenwashing' quant a les mesures de restauració del medi


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu del bosc de Volpelleres / Foto: Google Maps

Una imatge d'arxiu del bosc de Volpelleres / Foto: Google Maps

Les entitats SOS Bosc Volpelleres i ADENC carreguen contra l'equip de govern per la intenció de tirar endavant (aquest divendres en ple extraordinari) la modificació del pla urbanístic que permetrà desencallar la construcció de l'edifici de l'escola La Mirada. Malgrat que aquesta aprovació inicial permetrà moure l'edifici 15 metres per salvar un grup de roures, les entitats consideren que es 'malmetrà irremeiablement' aquest entorn natural. En un comunicat, critiquen que amb el projecte s'ha posat per davant els requeriments de Protecció Civil per allunyar la construcció de les vies de tren i de la B-30 abans que preservar 'la natura i la biodiversitat'. 'No pot ser que una escola sigui el motiu per la destrucció d'un bosc', es queixen.

En aquest sentit, consideren que "s'està enganyant la ciutadania respecte al risc ambiental de mercaderies perilloses" que puguin passar per les vies. Asseguren que no hi ha perill, ja que els combois que transporten aquest tipus de materials "només hi poden passar de nit, en la franja entre les dues de la matinada i les sis del matí".

La comissionada per l'Emergència Climàtica, la regidora Alba Gordó, explicava a Cugat Mèdia que l'Ajuntament té previst fer accions compensatòries al bosc tenint en compte l'impacte de l'obra, com el trasplantament d'alzines i roures. ADENC i SOS Volpelleres titllen aquestes mesures de "'greenwashing' benintencionat".

Tot apunta que divendres la modificació del planejament s'aprovarà inicialment i quedarà, per tant, en mans de la Generalitat. Les entitats s'emplacen a informar els membres de la comissió de Territori sobre "la situació insostenible i de greu afectació a la biodiversitat" que té el projecte. ADENC i SOS Volpelleres consideren que "cal revertir el projecte i tornar a la posició inicial al costat de l'institut Leonardo".



  • Comparteix:

COMENTARIS

Talaran centenars d'arbres , peti qui peti, tot per no haver de rectificar........ amb tot fan igual, van imposar impost de l'AMB, sense buscar un consens i acord, tot i saber que l’aplicació de l'impost es injusta , ja que Sant Cugat paga, en aquest concepte, mes que qualsevol altre municipi. no dialoguen , nomes imposen.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 1/des/20


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.