Neix una plataforma per impedir la reobertura del camp de golf de Can Sant Joan i convertir-lo en un parc interurbà

'Reconvertim el Camp de Golf', formada per una vintena d'entitats del Vallès, ja ha reunit prop d'un miler de signatures en una setmana


Temes relacionats

El Camp de Golf de Can Sant Joan tornarà a obrir portes (28/oct/20)

El camp del Club de Golf de Can Sant Joan torna a mans de l'Incasòl (13/set/19)

Porta oberta perquè el camp de golf de Can Sant Joan es converteixi en un parc interurbà (18/mar/19)

El Golf Can Sant Joan, tancat provisionalment per 'incompliments de la societat gestora' ( 3/mai/18)


  • Comparteix:

El camp de golf porta dos anys tancat / Foto: Cugat Mèdia

El camp de golf porta dos anys tancat / Foto: Cugat Mèdia

Més d'una vintena d'entitats i també partits polítics del Vallès Occidental ja ha donat suport i col·labora amb la plataforma 'Reconvertim el Camp de Golf', impulsada per associacions de Rubí i de Sant Cugat i que vol tornar a plantejar a les administracions que aquest espai, a Can Sant Joan, passi a ser un parc públic interurbà. Argumenten que la zona té un 'interès ambiental' per connectar les vies verdes d'aquests municipis vallesans i conservar la biodiversitat que s'hi ha generat i asseguren que s'hi podrien fer activitats més obertes i accessibles a la ciutadania perquè tingui 'més sentit ecològic i més sentit per a les persones'. Després d'una setmana des de la seva creació, ja han aconseguit prop d'un miler de signatures del manifest.

La plataforma s'ha presentat oficialment aquest dimarts amb una roda de premsa que s'ha pogut seguir en directe a través de Youtube. En part, un dels objectius és guanyar suports i difondre tant la història del camp de golf, que porta dos anys tancat, com el projecte del parc.

El terreny, després de diversos canvis i algunes concessions "fallides", és propietat de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), de qui l'actual conseller de Territori i Sostenibilitat, el santcugatenc Damià Calvet, n'era responsable. Els dos portaveus de la plataforma asseguren que la intenció de l'Incasòl és reobrir el camp de golf, una acció que consideren que va "en contra de la voluntat general de la ciutadania".

El vicepresident de l'Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC), Joan Carles Sallas, ha destacat que el parc serviria per solucionar "les mancances d'aïllament" de Collserola, amb una via per unir-la a Sant Llorenç, i, a més, seria "útil per a la ciutadania". Mireia Gascón, de Rubí d'Arrel, ha explicat que "si la via política no funciona" hauran d'apostar per "la via jurídica", a la qual, asseguren, no hi volen arribar. Tampoc han concretat exactament quines accions implicaria aquesta via i, de moment, insisteixen en que tingui lloc una reunió entre els ajuntaments de Sant Cugat i Rubí i l'Incasòl per replantejar l'ús de l'espai.

Tots dos han posat èmfasi en les qüestions ambientals i la biodiversitat que s'ha creat a la zona de manera natural mentre el camp de golf ha estat tancat. Sallas ha definit el camp de golf com un "monocultiu terciari" que, a més, requereix la despesa d'una gran quantitat d'aigua de reg perquè estigui en les condicions òptimes per a la pràctica d'aquest esport.

La plataforma planteja una acció per al proper 13 de desembre, una caminada des dels tres municipis del voltant, Sant Quirze, Rubí i Sant Cugat i fins al camp de golf per explicar la història a qui no la conegui i recollir més signatures. Són optimistes per a la seva reivindicació, que s'arrossega des dels anys 90 amb la construcció d'aquest camp i treballen per fer-ho "d'una forma consensuada" entre totes les parts implicades.









Joan Carles Sallas

El paper de connectivitat territorial que té aquest parc ajudaria a resoldre algunes de les mancances que té el parc Natural de Collserola en el seu aïllament. Per tant, entenem que aquest treball de la Via Verda Collserola-Sant Llorenç que s'està treballant en altres termes municipals, en termes dels municipis de Sant Cugat i Rubí seria important la seva implicació i la seva vinculació en una utilitat important per la ciutadania.

Mireia Gascón

Si la via política no funciona haurem de tirar per la via jurídica, que és a la que no volem arribar perquè entenem que hi ha un suport prou ampli de la ciutadania a la proposta que nosaltres fem. Per tant, no estem entrant en un debat on hi ha una diversitat d'opinions, i en tot cas hi pot haver uns interessos x dels quals haurem de parlar un altre dia i haurem d'explorar però que no corresponen amb els de la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.