L'impacte sonor de l'AP-7 a Valldoreix, en estudi

L'EMD, amb el suport de l'Ajuntament, la Diputació i Stop Soroll AP-7, recull dades a diversos punts del districte


  • Comparteix:

Una imatge d'arxiu de l'AP-7 i la B-30 al pas per Sant Cugat / Foto: Google Maps

Una imatge d'arxiu de l'AP-7 i la B-30 al pas per Sant Cugat / Foto: Google Maps

L'EMD de Valldoreix, amb el suport de la plataforma Stop Soroll AP-7, l'Ajuntament de Sant Cugat i la Diputació de Barcelona, ha posat en marxa un estudi de sonometria per analitzar l'impacte sonor que té l'autopista sobre els barris propers. La recollida de dades es fa des de sis domicilis propers a aquesta via, amb la instal·lació de vuit sonòmetres. Els punts d'anàlisi es troben al passatge de la Perdiu, a l'avinguda Castellot, als carrers Tord i Pigot i al passeig de la Carena.

Una reivindicació històrica
Les queixes pel soroll que provoquen els vehicles que passen tant per l'AP-7 com per la seva via auxiliar, la B-30, han portat de corcoll els veïns de diverses zones de Sant Cugat. El cas més sonat és el dels habitants del barri de Mas Gener, a Mira-sol, que durant anys han reivindicat la instal·lació de pantalles acústiques per mitigar l'impacte sonor. A mitjans de setembre, però, l'equip de govern anunciava que aquesta mesura no era "una prioritat" per al ministeri de Foment, que és qui ha de fer front a la situació. Això va ser un dels detonants que va motivar la dimissió en bloc de la junta de l'Associació de Propietaris i Veïns de Mas Gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.