Salut rebutja les peticions de la Floresta i les Planes i manté l'horari reduït dels consultoris

Els veïns reclamen la reobertura "total i immediata" dels dos centres


  • Comparteix:

Imatge d'una protesta al consultori de la Floresta / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'una protesta al consultori de la Floresta / Foto: Cugat Mèdia

Els consultoris de la Floresta i les Planes continuaran amb l'horari reduït. Així ho ha confirmat Salut als veïns dels dos barris, als quals els ha notificat que l'actual context sanitari obliga a mantenir les condicions actuals d'atenció en aquests centres. Als veïns, però, no els convencen les explicacions del CatSalut i exigeixen la reobertura 'total i immediata' dels dos consultoris, així com la revisió i fiscalització dels contractes amb l'empresa gestora, Mútua Terrassa.

En una carta dirigida al Moviment veïnal per a l'obertura dels consultoris de la Floresta i les Planes, Salut confirma que no es recuperarà l'atenció mèdica als consultoris amb la voluntat de reforçar l'atenció en el marc del Pla d'Enfortiment i Transformació de la Primària.

Pels veïns, la decisió de Salut és "inacceptable", ja que s'argumenta en un enfortiment de l'atenció primària que, segons la plataforma veïnal, hauria de passar per dotar-la dels professionals necessaris.

Els veïns asseguren que les visites als dos consultoris s'han reduït fruit de la disminució del servei, no per falta de demanda. Així, i segons dades facilitades per Mútua Terrassa, durant la setmana del 20 d'octubre del 2019, es van registrar 201 visites mèdiques, 87 visites d'infermeria a la Floresta i 31 a les Planes. La mateixa setmana d'aquest any, les atencions s'han reduït a 108 visites mèdiques (al CAP de Valldoreix), 50 visites d'infermeria a la Floresta i 25 a les Planes.

Dades visites / Foto: Moviment veïnal
Dades visites / Foto: Moviment veïnal


"Denunciem el cinisme i la mala fe d'una administració privatitzadora que ha venut els serveis públics a empreses privades i ha permès que un dret fonamental com la salut es convertís en un bé de consum", diu el comunicat dels veïns, que exigeixen al CatSalut la reobertura "total i immediata" dels dos consultoris.

De fet, les seves reclamacions els van portar ja a organitzar diferents protestes, entre elles l'ocupació del consultori de la Floresta. A més, el ple municipal ha aprovat una moció a instàncies de Marea Blanca Sant Cugat de defensa de l'atenció primària, que reclama la reobertura de tots els consultoris i CAP.

Els consultoris de la Floresta i de les Planes obren de manera parcial i l'horari és els dimarts i dijous (el de les Planes només els dijous) de vuit del matí a dues del migdia i de tres a vuit de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.