Les cares darrere les xifres de la Covid-19

A Sant Cugat s'han confirmat més de 2.600 contagis i Cugat Mèdia n'hem parlat amb cinc que ens expliquen la seva experiència


  • Comparteix:

Des de l'inici de la pandèmia, al març, el ball de xifres ha posat la Covid-19 en primera línia. De manera diària s'actualitzen els casos detectats, les proves realitzades, les defuncions, el risc de rebrot i un llarg etcètera. Però darrere totes aquestes estadístiques hi ha santcugatencs amb nom i cognom amb històries familiars de pèrdues i de superació.



A Sant Cugat, més de 2.600 persones han donat positiu en Covid-19. D'elles, 195 han mort. Una situació repetida una i altra vegada a la qual Cugat Mèdia posa persones al davant. Cinc santcugatencs expliquen la seva experiència personal amb la malaltia.

Jordi Feliu
Jordi Feliu / Foto: Cugat Mèdia
Jordi Feliu / Foto: Cugat Mèdia

Després de mesos a l'hospital, i 23 dies a la UCI, en Jordi Feliu ha estat a prop de no poder afirmar que ha superat la Covid-19. Encara recuperant-se de la malaltia, explica com aquesta experiència li ha canviat la vida i les prioritats. La situació l'ha portat a haver de tancar el seu negoci, una carnisseria a la qual dedicava més de 10 hores al dia. Entre tot el patiment, però, assegura que els metges li han donat una segona oportunitat i assegura que la pensa aprofitar.

Jesús Martínez
Jesús Martínez / Foto: Cugat Mèdia
Jesús Martínez / Foto: Cugat Mèdia

En Jesús Martínez és sanitari i també ha passat la Covid-19. Un doble vessant que l'ha fet mirar la malaltia amb un coneixement diferent i, segurament, més angoixant. Fins a cinc persones de la seva família es van contagiar. El seu sogre va acabar morint pel virus.

Francesc Ventura
Francesc Ventura / Foto: Cugat Mèdia
Francesc Ventura / Foto: Cugat Mèdia

Amb febre. Així va començar el Francesc Ventura la seva experiència amb la Covid-19, que ha acabat superat després d'una estada dura a l'hospital, que sobretot ha patit la família, els únics que van ser conscients de la gravetat de la situació mentre ell estava sedat. Recorda el primer dia a planta. Va caure per manca de forces, que a poc a poc va anar recuperant amb l'ajuda d'un caminador.

Montse Gavagnach
Montse Gavagnach / Foto: Cugat Mèdia
Montse Gavagnach / Foto: Cugat Mèdia

La Montse Gavagnach és la directora del CAP de Valldoreix. Ser sanitària durant una pandèmia no és fàcil, i encara menys quan la malaltia et colpeja directament. Parla de por i d'impotència, però també de responsabilitat. La Montse es va contagiar per Covid-19 juntament amb bona part de la seva família. El seu pare va morir.

Jordi Galvez
Jordi Galvez / Foto: Cugat Mèdia
Jordi Galvez / Foto: Cugat Mèdia

En Jordi Galvez pertany al col·lectiu de persones de risc per patologies anteriors. Tot i així, al març, i sense saber com, es va contagiar de Covid-19. Va estar a l'hospital ingressat i encara s'està recuperant, però recorda perfectament el dia que els metges li van dir que podia tornar a casa.

Després de les seves experiències, tots ells coincideixen en un missatge de precaució: mascareta, mans i distància. Si no ho fas per tu, fes-ho pels altres, asseguren.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.