El projecte associa els drets dels infants i joves amb la representació de diverses cançons i danses. Es realitzarà amb la participació de diferents alumnes que es trobin cursant des de 5è de primària fins a 4t de l'ESO de Moçambic, Malawi, Zimbàbue, Catalunya, Noruega i Brasil.
A Catalunya, el grup líder és el Cor Infantil de Sant Cugat. Quan van assabentar-se del projecte, es van presentar com a voluntaris per assumir aquesta responsabilitat. El seu director, Oriol Castanyer, n'explica el perquè a Cugat Mèdia: "Sempre hem intentat que el cor no sigui només un espai per cantar, on les noies es desenvolupessin musicalment. També volem, i ha sigut una de les nostres preocupacions sempre, el fet que es desenvolupin humanament i socialment. Aleshores, projectes que uneixin música, desenvolupament social i cooperació, sempre ens han interessat molt".
Els objectius principals del projecte són apoderar als nens, nenes i joves en els seus propis drets aprofitant les oportunitats que ofereixen els recursos en línia, i compartir i descobrir danses populars, música i cançons amb altres cultures del món per gaudir-les junts.
Des del cor, per treballar els drets dels infants, han creat una comissió que està formada per tres o quatre noies. Aquestes són les encarregades de desenvolupar aquesta part de l'activitat i treballar-la amb la resta de cors participants.
Els alumnes de cada país han d'elaborar d'un vídeo musical, per acabar creant un gran vídeo final que recopili les aportacions de Moçambic, Malawi, Zimbàbue, Catalunya, Noruega i Brasil. Aquestes peces aniran acompanyades d'un tutorial, sobre com aprendre la cançó, què vol dir la lletra i ensenyant la coreografia, si n'hi ha.
El director del Cor Infantil, ens explica la finalitat d'aquests vídeos: "La idea és que la resta de països aprenguin les cançons dels altres. De tal manera s'aconseguirà que tots puguem cantar totes les cançons, a distància, això sí".
Oriol Castanyer
Una de les nostres preocupacions ha sigut que el cor no fos un espai on anar a cantar, on les noies es desenvolupessin musicalment, sinó que també humanament i a nivell social. Aleshores, projectes que uneixin música, desenvolupament social i cooperació, sempre ens han interessat molt. Per tant aquest projecte ens cridava molt.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.