Recordar els difunts en pandèmia: el cementiri de Sant Cugat viurà un Tots Sants diferent

El coronavirus obliga a limitar l'aforament i el temps de les visites, extremar la higiene i reforçar horaris i autobusos


Temes relacionats

Una Castanyada diferent, amb celebracions 'en família' i extremant la higiene i la distància (23/oct/20)


  • Comparteix:

Sant Cugat viurà un dia de Tots Sants diferent aquest any i el cementiri municipal ja s'ha començat a adaptar. Aquest 1 de novembre, amb l'alta mortalitat provocada pel coronavirus, recordar els difunts propers pren un sentit especial. Però com a tot arreu, les restriccions per evitar aglomeracions marcaran aquests dies. L'aforament al cementiri està limitat al 30% i és obligatòria la distància interpersonal, la mascareta i la higiene i neteja de les mans i dels elements comuns, com les escales per accedir als nínxols. Malgrat les circumstàncies, l'espai té previst rebre aquestes setmanes prop de 10.000 visites, un nombre similar a les que hi ha cada any.

De fet, un dels objectius és repartir les visites durant els dies anteriors i posteriors a l'1 de novembre, dia en què se sol homenatjar els difunts. Ho ha explicat a Cugat Mèdia l'operari del cementiri santcugatenc, Serafín Enciso, que fa més de 13 anys que hi treballa. Enciso ha destacat que la principal diferència, a banda del reforç de les mesures higièniques, és que la gent ha vingut amb més antelació que altres anys.

Les visites hauran de limitar-se a uns 20 minuts i s'han de fer en grups de com a màxim sis persones. També s'ha ampliat l'horari, que és de nou del matí a sis de la tarda, i s'ha reforçat el servei d'autobusos des del centre de la ciutat. El mateix dia 1 de novembre s'hi farà una pregària especial a la capella, amb aforament limitat, a les 11 del matí. Respecte a l'any passat, s'han fet millores generals a l'enjardinament.


Serafín Enciso

La gent ve igual a visitar la sepultura, però està venint amb antel·lació al dia 1. Després veurem quanta gent ve aquell dia, esperem que menys que altres anys, perquè aquest cementiri sol acollir entre 10.000 i 12.000 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.