Últimes hores per demanar la subvenció per a la compra de bicicletes, elèctriques incloses

L'ajuda és màxim de fins a 500 euros i la voluntat és fomentar la mobilitat sostenible


  • Comparteix:

Una persona en bicicleta per al centre de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot

Una persona en bicicleta per al centre de Sant Cugat / Foto: Lluís Llebot

L'Ajuntament tanca aquest dimarts 15 de setembre el període per sol·licitar les subvencions per a la compra de bicicletes, elèctriques incloses. L'objectiu de la mesura és incrementar el nombre de bicis al municipi per fomentar la mobilitat sostenible. L'Ajuntament es farà càrrec del 50% del cost d'una bicicleta, fins arribar a un topall de 500 euros.

Les subvencions per a la compra de bicicletes l'han de sol·licitar els comerços a través d'aquest document aportant un pressupost o factura. En el document hi constarà el comerç venedor de la bicicleta en qualitat de representant de la persona titular de la compra. El pagament de la subvenció es realitzarà al titular de la compra una vegada concedida la subvenció, i prèvia justificació de la compra (amb la presentació de la factura conformada i abonada a l'establiment) per import del 50% del seu cost, però amb un topall màxim de 500 euros.

Aquesta aposta es complementa amb altres actuacions que s'estan duent a terme per promoure l'ús de la bicicleta, com per exemple la implantació de l'Anella de Mobilitat Verda, la inversió de 400.000 euros del pressupost municipal per donar un impuls als carrils bici (amb l'objectiu també de connectar l'Anella als barris) i el procés per aprovar la nova ordenança de bicicletes i de vehicles de mobilitat personal (VMP).

Requisits per rebre la subvenció:
- Els titulars de compra han de ser residents empadronats al municipi.
- La data de la factura ha de ser posterior al 24/07/2020.
- Serà subvencionable qualsevol adquisició de bicicletes realitzada com a màxim a data 31/12/2020, sempre que la sol·licitud amb el pressupost previ es faci abans de l'acabament del termini de sol·licituds (15/09/2020). No se subvencionaran els complements.
- Amb la sol·licitud és necessari la presentació del pressupost de la botiga o comerç si encara no s'ha adquirit definitivament.
- El pagament de la subvenció es realitzarà al titular de la compra una vegada concedida la subvenció, i prèvia justificació de la compra (amb la presentació de la factura conformada i abonada a l'establiment) per import del 50% del seu cost, però amb un topall màxim de 500 euros.

Termini de resolució:
Si el procediment no ho regula expressament, el termini de resolució s'estableix en 3 mesos, sempre i quan no es doni cap dels supòsits que poden ocasionar la suspensió o ampliació de l'esmentat termini.

L'Ajuntament destina 15.000 euros per a totes les subvencions ambientals, on està inclosa la de canvi de model de mobilitat. Una partida que el consistori es compromet a ampliar per atendre el màxim nombre de sol·licituds possibles.

Més enllà de la subvenció per a la compra de bicicletes, també es preveuen altres ajudes a aquelles entitats i/o particulars que duguin a terme activitats i serveis en l'àmbit de Medi Ambient a Sant Cugat, i que siguin d'interès per a la ciutat com projectes, activitats i serveis, que tinguin alguna de les següents finalitats:

- Protegir els animals domèstics, salvatges o exòtics.
- Controlar les espècies exòtiques.
- Vetllar per la millora i conservació del medi natural i la biodiversitat.
- Impulsar el programa Cultiva't i taules de cultiu per horts urbans en comunitats de veïns.
- Recuperar l'activitat agrícola i ramadera compatible amb la protecció de l’espai natural.
- Promoure el consum de productes ecològics i de proximitat.
- Fomentar els obradors col·lectius agroalimentaris compartits.
- Implementar mesures de reducció de consum d'aigua potable al sector domèstic i industrial.
- Implementar actuacions d'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables.
- Prevenir la generació de residus i fomentar una bona recollida selectiva en origen.

El termini de totes les sol·licituds acaben aquest dimarts 15 de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.