Obligatori l'ús de mascareta a les escoles per als infants a partir de sis anys, almenys les dues primeres setmanes de curs

El mal de coll i el refredat nasal es consideraran símptomes si també hi ha febre o altres manifestacions de la Covid-19


Temes relacionats

Tot el que cal saber sobre la tornada a l'escola ( 4/set/20)


  • Comparteix:

La mascareta serà obligatòria també per als infants de primària / Foto: ACN

La mascareta serà obligatòria també per als infants de primària / Foto: ACN

Els infants a partir de sis anys hauran de portar mascareta a les escoles com a mínim les dues primeres setmanes de curs, tal com ha aprovat el Procicat. El Govern havia establert inicialment que la mascareta seria obligatòria a secundària i que a primària només ho seria si la situació de l'epidèmia ho requeria. El Procicat ha considerat que, tenint en compte que l'alumnat encara no prové d'un grup estable perquè és l'inici de curs, és raonable que les dues primeres setmanes tots els menors portin mascareta. Passades les dues primeres setmanes, tots els dimecres es revisarà l'obligatorietat a partir dels 6 anys i es determinarà en funció del territori i de l'estat de la pandèmia.

També s'han actualitzat quins són els símptomes de la Covid-19: febre per sobre de 37,5, tos, dificultat per respirar, fatiga, dolor muscular, mal de cap, mal de panxa amb vòmits o diarrea i pèrdua d'olfacte o gust. A aquesta llista se li suma el mal de coll i el refredat nasal, però com que són molt comuns, només s'haurien de considerar símptomes potencials de Covid-19 si també hi ha febre o altres manifestacions.

Entre la resta de mesures aprovades pel Procicat elles també destaca que, sempre que sigui possible, les reunions entre el centre i les famílies o els claustres de professors hauran de ser telemàtiques. Només seran presencials de forma excepcional i en grups inferiors a 10 persones.

També s'ha aprovat el cribratge poblacional utilitzant les escoles i instituts des de la tercera setmana de setembre, segons indicacions de vigilància epidemiològica i prioritzant les escoles on hi hagi casos.

El document també estableix que, igual que en qualsevol entorn comunitari, l'ús de mascareta en els centres educatius sigui obligatori per a persones adultes. Per als docents del primer i segon cicle d'educació infantil, la mascareta no serà exigible quan el seu ús, per raó de l'activitat docent, pugui interferir greument en l'objectiu pedagògic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.