100 mirades sobre el confinament convertides en un llibre solidari nascut a Sant Cugat

El periodista i regidor santcugatenc Josep Maria Vallès recull 100 relats de persones que expliquen la seva experiència durant el confinament

Imatge del llibre 'Confinats' / Foto: Josep Maria Vallès

Societat

Publicat el 28/ago/20 per Martí González

El periodista i regidor santcugatenc Josep Maria Vallès ha recollit en un llibre l'experiència de 100 persones viscuda durant el confinament obligat per la pandèmia de la Covid-19. 'Confinats' (Viena Edicions), que es podrà trobar a les llibreries a partir del 15 de setembre, reprodueix les reflexions i els neguits d'una etapa històrica vista des d'un centenar de punts de vista diferents. Artistes, periodistes, polítics, mestres, escriptors, estudiants, personal sanitari, comerciants i persones autònomes, amb una àmplia presència santcugatenca, participen d'aquesta iniciativa que, a més, és solidària, ja que els beneficis es destinaran a la Fundació de la Marató de TV3, que enguany se centra en la investigació de la Covid-19.

Vallès reconeix que al principi no pensava en un llibre, sinó que va fer una crida a tothom qui volgués per a què li enviés un article narrant la seva experiència durant el confinament més estricte per publicar-los al seu bloc personal. A mesura que va anar creixent es va posar en contacte amb l'editorial i va acabar recopilant 99 testimonis en primera persona, que va decidir arrodinir als 100 amb una entrevista a la seva filla, Maria Vallès, infermera d'Urgències a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

El llibre compta amb el pròleg del periodista i escriptor Xavier Bosch i l'obra de la portada és de l'artista Paco Minuesa, tots dos santcugatencs. Una iniciativa col·lectiva i solidària que està previst que es presenti, si la situació de la pandèmia ho permet, el 16 de setembre a la sala El Siglo.


DECLARACIONS

Josep Maria Vallès

Jo tampoc pensava que això seria un llibre, ni molt menys. Simplement ho vaig fer pel meu bloc particular, i la gent va anar enviant articles. És com un diari, reculls les diferents mirades durant el confinament, que jo crec que és el valor d'aquest llibre.

Your browser doesn’t support HTML5 audio