Sant Cugat recorda les víctimes de la Covid-19 amb la mirada posada en el futur
La ciutat disposarà d'un espai dedicat a les víctimes de la pandèmia
Publicat el 22/jul/20 per Sergio Morales
Sant Cugat s'ha acomiadat aquest dimecres de les víctimes de la Covid-19 en un homenatge institucional on també s'ha reconegut la tasca dels professionals sanitaris i de totes aquelles persones que han mantingut viva la ciutat, amb la solidaritat com a cavall de batalla. Els testimonis en vídeo de com la ciutadania, l'administració i les entitats han viscut els moments més complicats del confinament han acompanyat una trobada al Claustre del Monestir que ha comptat amb actuacions musicals, poesia i parlaments. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha anunciat que Sant Cugat habilitarà un espai dedicat a les víctimes de la pandèmia.
A l'homenatge s'ha volgut mantenir viu el record d'aquelles persones que no han pogut superar la malaltia i, a la vegada, acompanyar els seus familiars i amics. També s'ha fet una mirada més optimista, amb el cas d'en Francesc Ventura, un santcugatenc que va patir amb gravetat la Covid-19 però que s'ha pogut recuperar totalment. Ventura ha pujat a l'escenari per explicar la seva història i agrair la tasca dels professionals sanitaris, així com dels familiars i amics que li van fer costat, encara que fos a distància. En Francesc ha explicat que va saber que era negatiu el dia 23 d'abril, la Diada de Sant Jordi, el dia del seu aniversari. 'Vaig construir la meva pròpia llegenda perquè vaig aconseguir matar el drac que tenia al meu cos', ha relatat emocionat.
L'alcaldessa ha definit l'acte com 'el ritual que necessitem perquè les ferides cicatritzin de mica en mica i per expressar confiança en la solidaritat i generositat de la gent. Ingla, això sí, ha recordat que la crisi sanitària encara no ha acabat i ha apel·lat a 'la responsabilitat individual i la solidaritat comunitària', que 'continuen sent imprescindibles per prevenir i contenir el virus'. També ha fet una mirada al que està per venir: 'Que la cohesió, els drets a la salut, la cultura, l'educació i el treball siguin el far de l'acció de tots els governs'.
L'acte ha anat acompanyat de la projecció de diversos vídeos amb testimonis de la Covid-19, lectures de poemes amb Gisela Figueras i Jordi Lara i les actuacions de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat (OSSC) i el grup vocal Decibelles. A la trobada hi han assistit unes 200 persones, entre elles els regidors de Sant Cugat, el conseller Jordi Puigneró i el senador Bernat Picornell, així com personalitats de diferents àmbits de la ciutat.
DECLARACIONS
Francesc Ventura
El dia de Sant Jordi, que coincideix el meu aniversari, em van dir que donava negatiu. Vaig construir la meva llegenda perquè vaig matar el drac que tenia al meu cos.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Mireia Ingla
La responsabilitat individual i la solidaritat comunitària continuen sent imprescindibles per prevenir i contenir el virus. Que la cohesió, els drets a la cultura, a la salut, a l'educació i al treball sigui el far d'acció de tots els governs. Això només serà possible si el conjunt de la societat ens arremanguem.
Your browser doesn’t support HTML5 audio