El Govern recomana evitar desplaçaments a segones residències per frenar l'augment de contagis

Les mesures i recomanacions restrictives s'han ampliat a Barcelona i la corona metropolitana 1 i al Segrià i la Noguera


Temes relacionats

Mireia Ingla: 'A Sant Cugat tenim una situació absolutament controlada' (17/jul/20)

Certeses i mentides sobre el coronavirus (17/jul/20)

Quan és obligatori portar la mascareta? ( 9/jul/20)


  • Comparteix:

Gent passejant per Sant Cugat amb mascareta / Foto: Cugat Mèdia

Gent passejant per Sant Cugat amb mascareta / Foto: Cugat Mèdia

La Generalitat estén a Barcelona i al seu entorn immediat i a la Noguera i al Segrià les mesures restrictives per prevenir la propagació del coronavirus. Les mesures no afecten Sant Cugat, on l'alcaldessa, Mireia Ingla, assegura que la situació està controlada. Això sí, continua la recomanació d'evitar desplaçaments a segones residències i, especialment, a les zones més afectades, a més de reduir el nombre de contactes personals no habituals. A més, es manté l'obligatorietat de la mascareta, la distància de seguretat i la higiene de mans.

Les conselleres Meritxell Budó i Alba Vergés i el conseller Miquel Buch han assegurat en roda de premsa que és 'l'última oportunitat' que tenim per evitar 'un confinament més dràstic'. Als municipis afectats, Barcelona, Viladecans, el Prat, Sant Joan Despí, Sant Boi, Cornellà, Sant Just, Esplugues, l'Hospitalet, Montcada, Santa Coloma, Sant Adrià i Badalona, a més de tot el Segrià i la Noguera, es recomana no sortir de casa si no és imprescindible, es prohibeixen les trobades de més de 10 persones i hi tancaran els cinemes, teatres, gimnasos i locals d'oci. A més, l'aforament interior de bars i restaurants es limita al 50%.

Des del govern, apunten a les trobades socials com la principal causa de propagació de contagis, i és això el que recomanen limitar. Si l'evolució de positius es manté, alerten des de la Generalitat, les mesures seran 'més dràstiques aviat'. La intenció és limitar i reduir l'activitat social per no arribar a 'un segon confinament total que tindria conseqüències catastròfiques i que ningú vol'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.