Neix a Sant Cugat el col·lectiu Marea Blanca per defensar l'atenció primària pública

L'agrupació local prepara mobilitzacions per revertir la situació dels consultoris de la Floresta i les Planes i als CAP de la ciutat

Imatge de la reunió constituent de l'agrupació / Foto: Cedida

Societat

Publicat el 13/jul/20 per Pau Vázquez

Una vintena de persones provinents del moviment veïnal i associatiu de Sant Cugat han impulsat la creació de Marea Blanca, una agrupació local per defensar l'atenció primària pública després de les 'retallades provocades per la pandèmia de la Covid-19'. Concretament, l'entitat posa el focus en el tancament dels consultoris de la Floresta i de les Planes i en la situació als CAP de la ciutat, que consideren 'una alerta claríssima del risc en què es troba l'atenció primària'.

El moviment Marea Blanca va néixer a nivell estatal i català com a reposta a les retallades en sanitat provocades per la crisi financera de fa 10 anys. Aquest dilluns, Marea Blanca Catalunya ha convocat una concentració davant del departament de Salut sota el lema 'La Primaria Zapatea' per denunciar l'especulació amb salut.

A nivell local, Marea Blanca Sant Cugat ja prepara mobilitzacions per demanar la reobertura dels consultoris de la Floresta i de les Planes i un canvi en la situació dels centres d'atenció primària de la ciutat. L'entitat també ha començat a vincular-se amb diversos moviments veïnals de Sant Cugat.




DECLARACIONS

Jesús-Angel Prieto

El detonant de la creació de l'entitat és que amb el coronavirus s'han tancat CAP's com el de la Floresta i les Planes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio