Veïns de la Floresta i les Planes es mobilitzen per exigir la reobertura dels seus centres sanitaris

Desenes de veïns d'ambdós barris han decidit crear una plataforma per canalitzar les reivindicacions i demanar a les administracions una solució


Temes relacionats

Malestar veïnal per la no reobertura dels consultoris de les Planes i la Floresta (11/jun/20)

ERC reclama a Salut 'la immediata reobertura' dels consultoris de la Floresta i les Planes (10/jun/20)


  • Comparteix:

La Floresta i les Planes han decidit mobilitzar-se per exigir la immediata reobertura dels seus centres sanitaris. En una trobada aquest dissabte al parc de les Dones, davant del Centre Social i Sanitari de la Floresta, desenes de veïns i veïnes d'ambdós barris han decidit crear una plataforma per canalitzar les seves reivindicacions i reclamar a les administracions una solució. Tant el consultori de la Floresta com el de les Planes porten tancats des del 16 de març amb l'inici de la crisi del coronavirus, i els veïns dels dos barris s'han vist obligats a desplaçar-se als Centres d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat, Valldoreix o Can Mates.

És per això que des de la comissió de Drets Socials del consell de barri de la Floresta s'ha redactat un manifest en el qual el veïnat demana la reobertura dels consultoris dels dos barris i recorda que la decisió del departament de Salut de mantenir-los tancats deixa sense atenció primària de proximitat a més de 6.000 persones. En el manifest també s'indica que la decisió posa en perill la gent gran, el col·lectiu més vulnerable davant la pandèmia, i es demana que no es produeixin més retallades en el sistema públic de salut.

En aquest sentit, un representant de la plataforma farà arribar el contingut del manifest i les preocupacions dels veïns de la Floresta i les Planes al consistori en el ple municipal de dilluns vinent en el torn de l'audiència pública. Des de la plataforma, a més, s'ha convocat una concentració el mateix dia davant les portes de l'ajuntament a les sis de la tarda per portar les seves reclamacions a peu de carrer i visibilitzar la seva indignació.

D'altra banda, l'Associació de Veïns i Propietaris de la Floresta ha enviat aquesta setmana una carta a l'alcaldessa, Mireia Ingla, on lamenta la situació i en la qual exigeix un posicionament per part de l'Ajuntament. El consistori s'està plantejant la possibilitat de crear un bus a demanda per als veïns que hagin d'anar a un dels CAP de Sant Cugat mentre es mantingui el tancament dels dos centres sanitaris de la Floresta i les Planes. Aquest possible mesura, però, no agrada al veïnat, que exigeix un servei d'atenció primària digne als barris.


Francesc Bailón

No tenim cap referència en aquests moments. No sabem on anar, sobretot aquí on tenim gent gran. És gent que no té mitjans. Tenim tota la població abandonada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.