Sant Cugat viurà un Sant Pere des de casa i amb activitats per a tots els públics

A les edicions especials del 'Paga-li, Joan' i el concurs d'arrossos, se li suma un Racó Infantil amb activitats familiars i dues nits de concerts


Temes relacionats

Obertes les inscripcions pel concurs d'arrossos i el 'Paga-li Joan' confinats ( 2/jun/20)


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha quedat aquest any sense Festa Major per culpa de la Covid-19, però celebrarà Sant Pere. Una celebració, això sí, 'diferent', amb propostes per a tots els públics, però totes des de casa. A les edicions 'especials' del ball del 'Paga-li Joan' i del concurs d'arrossos, l'Ajuntament suma un Racó Infantil amb activitats familiars i dues nits de concerts de grups locals que es podran seguir a través de les xarxes socials. L'objectiu, que la ciutadania participi d'una manera activa de la cultura i que revisqui Sant Pere des de casa mentre crea noves experiències.

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, l'ha definit com un 'any especial' i una celebració 'diferent' que vol mantenir, d'alguna manera, l'essència de Sant Pere i de la festivitat. Per a les activitats programades, que es poden consultar al web de l'Ajuntament, s'ha utilitzat part del pressupost que s'havia de destinar a la Festa Major, en concret uns 45.000 euros. La proposta, a més, està oberta a tothom qui vulgui aportar, sempre amb l'etiqueta a les xarxes #SantPereAcasaSTC.

Imatge
La il·lustració del cartell és obra de la dissenyadora Irene Dotti Luna, que ha volgut traslladar la sensació que s'obren les portes a la festa i a l'estiu amb colors com el rosa i el blau. La imatge descriu una situació familiar, amb una parella homosexual i els seus fill i filla, que miren a través d'un portàtil les opcions que tenen per celebrar Sant Pere des de casa.
Cartell d'aquest Sant Pere a casa / Foto: Ajuntament
Cartell d'aquest #SantPereAcasaSTC / Foto: Ajuntament


'Paga-li, Joan'
Amb l'anunciada cancel·lació de la Festa Major, moltes entitats van apostar per 'reinventar-se'. És el cas de la comissió del 'Paga-li, Joan' que, tal com ha explicat un dels seus membres, Roger Cusidó, mai no s'ha ballat en una altra data. El tradicional ball del vano i el ram es podrà veure, com és habitual, el 29 de juny, Sant Pere, a les vuit del vespre. Enguany, però, serà en forma de vídeo, un muntatge de tots els balladors i balladores que s'hagin enregistrat des de casa i que es reproduirà a través del canal de Youtube de la comissió i del de l'Ajuntament, a més de l'instagram de la Festa Major de Sant Cugat. La comissió ja havia preparat un tutorial, tant pel ball com per construir el vano, dissenyat per l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat, amb el díptic que s'ha enviat a totes les cases de la ciutat.

Concurs d'arrossos
I una altra de les activitats més tradicionals i multitudinàries de la Festa Major santcugatenca és el concurs d'arrossos. Enguany també serà en format de vídeo d'un minut màxim que els participants han d'enviar fins al 21 de juny a info@amicsveteransilaregalessia.com amb la preparació i el resultat final de la paella. El veredicte del jurat es farà públic el 28 de juny, en directe al compte d'Instagram de l'Ajuntament i a les xarxes de l'entitat, a la una del migdia, quan hauria de tenir lloc l'activitat. El president dels Amics dels Veterans i la Regalèssia, Joan Gómez, ha avançat que, de moment, només han rebut un vídeo 'molt treballat' i que esperen que la gent s'animi a mesura que avança la desescalada. Fins al moment s'han formalitzat cinc inscripcions.

Racó Infantil
Diumenge 28 a les sis de la tarda serà el torn per als més petits. Conjunts i artistes com Xiula, Dàmaris Gelabert, La Tresca i la Verdesca, Landry el Rumbero, Princeses Barbudes i el Pot Petit han enregistrat un vídeo-concert personalitzat per a l'ocasió que es podrà veure, també, a través de les xarxes socials municipals. A més, també hi haurà contes musicats i explicats per la companyia local Toc de Retruc per als infants de 0 a 3 anys. Els nens i nenes podran accedir també a les narracions gravades de quatre contes que expliquen històries tradicionals de Bolívia, del Marroc, d'Itàlia i de la Xina i, entitats com Diables, Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), Fraternitat Morenada i l'àrea d'Esports han preparat quatre reptes familiars per fer, també, des de casa.

Connecta't a la festa
La música també tindrà un paper important aquest Sant Pere. Les nits del 28 i 29 de juny es podran veure sis videoclips amb sis grups de la ciutat que combinaran la seva música amb una escenografia pròpia dels espectacles d'estiu, i amb ambientació i gravació de la mà de Roger Comella i Qué Rico Mambo!, professionals locals del món del cinema i la realització audiovisual. La companyia Minimíssima i els grups 2 Cèntims i Vinylics actuaran el dia 28 a les nou de la nit i Pasquines, Oldbit i Pulmón Beatbox, amb la col·laboració de l'Escola General Giap, el dia 29 a la mateixa hora. Les interpretacions s'han enregistrat al Teatre de Mira-sol amb l'equip de la Xarxa de Centres Culturals i Polivalents (XCCP) i es podrà veure a l'Instagram d'@FMSantCugat i al canal de Youtube de l'Ajuntament.

Participació
L'Ajuntament fa una crida, a més, perquè la ciutadania engalani els seus balcons, finestres i terrasses per celebrar la festivitat i recordi allò que més enyorarà d'anys anteriors. A més, per mantenir l'essència festiva, hi haurà codis QR per carrers i espais de la ciutat perquè la gent pugui reviure Festes Majors anteriors amb imatges d'arxiu de Cugat Mèdia. Tot plegat perquè el 28 i 29 de juny Sant Cugat celebri i malgrat tot, respiri festa.






Esther Madrona

És un any especial i diferent, però crec que hem de ser capaços d'aprofitar tot el que es proposa, que és el que ens acaba connectant amb la vida, tenint en compte tot el que hem passat i tot el que ens vindrà.

Roger Cusidó

Quan vam saber la notícia de l'anul·lació de la Festa Major vam decidir que el ball del 'Paga-li, Joan' es balla per Sant Pere i mai no s'ha ballat en una altra data. I vam mirar de reinventar-nos.

Joan Gómez

Fins el dia 21 es pot inscriure la gent i enviar un vídeo. De moment només n'han enviat un i està molt treballat. A veure com va en aquests 15 dies que queden, també suposo que la gent està esperant els canvis de fase per fer-los amb més o menys gent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.