L'escola concertada reclama a Educació que renovi per sis anys els concerts als centres que segreguen per sexe

En un comunicat, consideren que el procediment per denegar-los el finançament no respecta la normativa vigent

Imatge d'arxiu del centre / Foto: Viaró

Societat

Publicat el 7/jun/20 per Acn

L'escola concertada rebutja la retirada dels concerts educatius de primària a les escoles que segreguen per sexe a partir del curs 2021-2022. En un comunicat, asseguren que la resolució publicada al DOGC no respecta la normativa vigent i demanen al departament d'Educació que rectifiqui i renovi per un període de sis anys els concerts als centres que opten per aquest model. Asseguren que, per més que s'hagi concedit una pròrroga per al curs vinent, l'actuació per a la retirada del finançament més endavant 'no respecta una demanda social, que és demanda legal, i és causa d'un greu perjudici a les famílies que opten per aquestes escoles'.

Així, les escoles concertades de Catalunya defensen que 'atenen un dret fonamental i els concerts educatius en són el seu compliment' i que 'el dret a l'educació és tan essencial que mereix una aplicació escrupolosa de la legalitat vigent'. A més, asseguren que l'obligació de l'administració és 'garantir' la demanada que les famílies fan quan trien una escola, 'ja sigui pública o privada'.

Signen el comunicat l'Agrupació Escolar Catalana (AEC), la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya (CCAEC), la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament de Catalunya (FCCE) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC).

La Farga i el Viaró, els centres santcugatencs afectats
Un total d'11 escoles catalanes, entre elles la Farga i el Viaró, s'han quedat sense el concert educatiu. El director de la Farga, Miquel Riera, va assegurar en declaracions a Cugat Mèdia que el centre recorrerà la resolució d'Educació i que estan segurs que guanyaran el cas.