L'HUGC desinfecta les seves instal·lacions amb tecnologia d'avantguarda
L'hospital neteja l'aire per fotocatàlisi o espais i superfícies mitjançant rajos infrarojos i ultraviolats
L'HUGC / Foto: ACN
SocietatPublicat el 7/mai/20 per Clara Bardají
L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha ampliat els sistemes de neteja i desinfecció les seves instal·lacions. Així, el centre mèdic s'ha dotat de tecnologia de tractament de l'aire per fotocatàlisi amb el qual es purifica l'aire descomponent i desactivant microorganismes, a més de tecnologia que actua desinfectant les diverses zones, espais i superfícies mitjançant raigs ultraviolats i infrarojos. Aquests processos se sumen a l'aplicació dels protocols de neteja, establerts per la Generalitat de Catalunya, que ha adoptat l'HUGC.
Durant el procediment de neteja i desinfecció a l'hospital, s'han mantingut tancats els espais durant una hora, ventilant amb sis renovacions d'aire net per hora i amb la ventilació en funcionament. Posteriorment s'ha procedit a la descontaminació per aerosolització d'un desinfectant, hipoclorit sòdic al 5%, amb el qual es desinfecten totes les superfícies, sostre i sòls. Al cap d'una hora, una brigada procedeix a la neteja de tot el recinte amb el mateix desinfectant.
A les zones com UCI i quiròfans, la desinfecció és més profunda. En total es realitzen tres neteges i desinfeccions: fumigació d'hipoclorit sòdic i primera neteja al cap d'una hora, amb la intervenció de manteniment per al canvi de filtres. Després de 24 hores es realitza una segona i, addicionalment, també es realitzen desinfeccions amb una tecnologia que permet la micro-nebulització d'una solució desinfectant amb un grau sense precedents en la uniformitat de la distribució en l'aire i en les superfícies.
En els espais comuns com sales d'espera, passadissos, zones d'accessos a consultes, consultes, lavabos i en àrees de radiodiagnòstic s'actua diverses vegades al dia fent el mateix procediment de neteja i desinfecció.
Aquest sistema és d'una eficàcia desinfectant superior contra un ampli espectre de bacteris, espores, fongs i virus. Funciona a temperatura ambient i no deixa humitat residual. Per acabar, des de l'àrea referent de control d'infeccions es prenen mostres i es realitzen cultius.