La impressora 3D d'una santcugatenca, dedicada al 100% a fer màscares de protecció

La presidenta local de l'AECC, Esther Alòs, posa el seu gra de sorra per garantir la seguretat de tothom enfront del coronavirus


Temes relacionats

[Infografia] El voluntariat de Sant Cugat es mobilitza per lluitar contra el coronavirus ( 6/abr/20)

L'Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix destina 1.000 euros a comprar mascaretes i roba per fer-ne ( 5/abr/20)


  • Comparteix:

Portafolis durs transparents, cinta elàstica i la inestimable ajuda d'una impressora 3D són una combinació guanyadora per protegir-se del coronavirus. La presidenta de la delegació de Sant Cugat de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), Esther Alòs, ha posat a disposició del bé comú la seva impressora 3D. Es cuida de fabricar màscares protectores que fa arribar a aquells que ho necessiten: de moment utilitzen les seves màscares als hospitals Clínic i Sant Pau, a la Clínica del Pilar i també al CAP La Mina i també té demanda dels voluntaris que porten menjar a la gent gran, de la policia i dels comerços de la ciutat.

Sanitaris amb el material d'Alòs / Foto: Cedida
Sanitaris amb el material d'Alòs / Foto: Cedida


Són pantalles que els sanitaris utilitzen, sobretot, per les tasques d'intubació, ja que serveixen com a doble protecció. En un primer moment, Alòs tenia moltíssima demanda dels sanitaris, però a mesura que els ha arribat material, les peticions han arribat d'altres sectors.

Per aconseguir material per construir les màscares, la col·laboració ciutadana ha estat clau. 'Hi ha molts herois anònims que han aportat material', explica a Cugat Mèdia. També agraeix que Sorea li hagi lliurat portafolis durs i que la merceria de la plaça de Sant Pere li hagi cedit cinta elàstica.

Per transmetre a tothom la petició de material, Alòs va enviar Whatsapps al veïnat de Centre Oest, però també va tirar d'un mètode més rudimentari, però no per això menys efectiu. 'Vaig penjar un cartell als contenidors d'escombraries perquè els veïns ho veiessin'. I va funcionar tan bé que la impressora 3D d'aquesta santcugatenca no para de fabricar material per fer realitat aquesta iniciativa solidària. 'Tothom col·labora per sortir d'aquesta crisi', explica Alòs.


Esther Alòs

Tothom col·labora per tal de parar aquesta crisi del coronavirus. Gràcies a totes les persones que m'heu ajudat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.