Un 77% menys de delictes a Sant Cugat durant el confinament

Es redueixen els delictes patrimonials i no s'ha registrat un augment de les ciberestafes

Societat

Publicat el 27/mar/20 per Anna González

El nombre de delictes patrimonials a Sant Cugat ha caigut un 77,39% des de l'inici de l'obligació de confinament. Segons les dades facilitades a Cugat Mèdia pels Mossos d'Esquadra, des del 14 de març els robatoris a domicilis, empreses, locals i trasters, així com els furts, entre d'altres, s'han reduït a un total de 26, quan en el mateix període de l'any anterior es van registrar 115. Tampoc hi ha hagut un augment de ciberdelictes.

Robatoris
Els robatoris amb força a domicilis s'han reduït gairebé un 73% a Sant Cugat des de l'inici de l'estat d'alarma. En aquest mateix període del 2019 es van registrar 11 robatoris, mentre que durant els dies de confinament s'han denunciat tres.

En el cas dels robatoris amb força a empreses i establiments la reducció és del 100%, ja que no consta cap fet delictiu d'aquestes característiques. Pel que fa als robatoris amb força a l'interior de vehicles la caiguda és del 62,50%, mentre que per als robatoris a trasters i altres espais com jardins és de més del 85%.

En els robatoris amb força i intimidació, els menys habituals a la ciutat, també hi ha un descens del 50%. Només s'ha produït un cas.

Furts, danys i estafes
La caiguda de l'activitat delictiva és especialment significativa en el cas dels furts, amb gairebé un 92% menys. Han passat de 49 a quatre. Pel que fa als danys, experimenta un descens de més del 63%, i les estafes de prop el 61%, de 23 a 9.

Advertències durant el confinament
Tot i el descens en els delictes i el compliment majoritari de les restriccions, el cap de la comissaria de Mossos de Sant Cugat, el sotsinspector Manel Rodríguez, ja va explicar en una entrevista a Cugat Mèdia que, s'han donat alguns casos de 'picaresca' per eludir el confinament.

A més, durant aquests dies, els Mossos han demanat prevenció davant la presència de metges falsos que intenten robar als domicilis i l'aparició de nous ciberdelictes. En el cas de Sant Cugat, però, no s'ha registrat un augment de casos de ciberestafa.

A tot Catalunya, els delictes s'han reduït prop d'un 50% des de l'entrada en vigor de l'Estat d'alarma, especialment els més freqüents com són els furts i els robatoris a domicilis. Des de la conselleria d'Interior, però, també alerten que amb el confinament han sorgit noves tipologies de delictes relacionats amb les estafes per Internet o lladres que es fan passar per metges.