El 'Catalunya Migdia' instal·la el seu estudi a Sant Cugat per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio

L'Òscar Fernández i l'Empar Moliner han fet el programa des del menjador de la casa de l'Angelina i el Roger

Societat

Publicat el 13/feb/20 per Clara Bardají

El 'Catalunya Migdia', l'informatiu de Catalunya Ràdio, ha instal·lat el seu estudi a Sant Cugat i ha emès el programa en directe des de la casa de l'Angelina i el Roger, veïns de la ciutat. Així, l'emissora de ràdio s'ha traslladat a diferents indrets catalans i, fins i tot, a Dinamarca per celebrar amb els seus oients el Dia Mundial de la Ràdio.

L'objectiu d'aquesta iniciativa de Catalunya Ràdio és apropar-se als seus oients per descobrir com escolten la ràdio i quins temes els preocupen. Ho han explicat l'editor i presentador del 'Catalunya Migdia', Òscar Fernández, i la presentadora, Empar Moliner en declaracions a Cugat Mèdia. Fernández destaca que sortir de l'estudi és una cosa 'diferent' al que estan acostumats però, a la vegada, 'gratificant' per poder descobrir 'l'ambient' en què la gent els escolta i com 'es desviuen per acollir-los'.

Per la seva banda, Moliner assegura que 'la cosa més bonica' és explicar com és el lloc on són, perquè estan a 'una casa de veritat'.

Des del 2017, Catalunya Ràdio celebra el Dia Mundial de la Ràdio instal·lant-se a la casa dels oients. El director de l'emissora, Saül Gordillo, explica que, en aquesta ocasió, els 'interessava' ser en una ciutat al costat de Barcelona. Gordillo remarca que 'el centralisme barceloní' fa ombra als temes de municipis com Sant Cugat i, aquest dia, és l'oportunitat de donar-los veu.

Després que Òscar Fernández presenti les notícies del dia de dues a tres del migdia, Empar Moliner ha entrat al menjador convertit en l'estudi per engegar la tertúlia. Abans però, han comptat amb l'Angelina, en Gordillo i l'alcaldessa, Mireia Ingla, per xerrar i posar en valor la iniciativa.

Per a Sant Cugat, la visita de Catalunya Ràdio és una oportunitat per a lluir-se. Així ho ha explicat, l'alcaldessa, Mireia Ingla, que remarca que permet a la ciutat 'explicar-se'.

Els programes d'aquest dijous de Catalunya Ràdio també s'han emès en directe des del Delta de l'Ebre, des de la casa d'uns catalans a Copenhaguen, des de Sant Just, des d'una perruqueria a Mollet del Vallès, des d'un restaurant a Gósol i des de l'Hospital Clínic de Barcelona.










DECLARACIONS

Òscar Fernández

És diferent del que estem acostumats a fer però ens agrada aquest contacte. Sovint ens costa imaginar-nos com ens escolta, nosaltres estem tancats a la redacció tot el dia però quan sortim ho descobrim. Veure l'ambient en el qual la gent ens escolta i veure com es desviuen per acollir-nos és molt gratificant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Empar Moliner

Explicar on som, aquesta és la cosa més bonica perquè estàs a una casa de veritat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Saül Gordillo

Ens interessava molt ser a prop d'una ciutat metropolitana que té la part bona d'estar al costat de Barcelona però, mediàticament, se la penalitza perquè el centralisme barceloní fa que no es parli dels temes de ciutats com Sant Cugat. Molt contents que la família ens proposés de venir i de portar l'informatiu líder del migdia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Mireia Ingla

Ens dona l'oportunitat d'explicar-nos, en el cas de Sant Cugat a través de l'Angelina. És una ciutat que té un passat agrícola i vitivinícola, que tenim un celler cooperatiu i, des de la finestra del menjador on s'està fent el programa es veu aquest fantàstic Monestir.

Your browser doesn’t support HTML5 audio