El Banc del Temps celebra 15 anys aquest dissabte amb una trobada de socis

La festa de l'efemèride serà a les sis de la tarda a la Casa de Cultura

Representants i socis del Banc del Temps de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Guillem Babitsch)

Societat

Publicat el 27/gen/20 per Mar Castro

El Banc del Temps de Sant Cugat celebra els 15 anys de vida aquest dissabte a la Casa de Cultura amb una festa a les sis de la tarda com un projecte consolidat amb 589 socis, dels quals 420 són dones i 162 són homes. El banc, entre els tres més antics de Catalunya, manté així el creixement sostingut des dels seus inicis, quan estava format per una cinquantena de membres. L'entitat vol compartir aquesta data amb totes les persones col·laboradores del Banc del Temps i convidats.

Escolta-ho

Què és el Banc del Temps?
El Banc del Temps vol promoure l'intercanvi gratuït de serveis entre les persones per ajudar a resoldre necessitats de la vida quotidiana. Parteix de la idea que totes les persones tenen coses a oferir i a demanar. Els intercanvis sempre són gratuïts. Qualsevol persona que visqui a Sant Cugat es pot inscriure al Banc del Temps. El Banc del Temps és un projecte promogut per l'Ajuntament de Sant Cugat en col·laboració amb l'Associació Salut i Família.

El tècnic responsable del grup a Sant Cugat, Xavier Suñer, ha detallat al magazín 'Sant Cugat a fons' com és el funcionament del banc de Sant Cugat, 'els hi preguntem que és allò que poden oferir a la comunitat, llavors cada persona ha de dir 3 o 4 coneixements que poden oferir i ho introduïm dins un arxiu informàtic on estan totes les ofertes i demandes de les persones. A partir d'aquí són les pròpies persones les que es posen en contacte per posar-se d'acord i llavors nosaltres restem i sumem les hores', ha explicat.

Com funciona?
El funcionament és molt simple. Cada persona ofereix uns serveis o activitats i, a canvi, pot demanar serveis a altres socis. La unitat d'intercanvi és l'hora, amb independència del servei que s'ofereix. Els intercanvis són sempre gratuïts, ja que la base de la transacció no són els diners sinó la quantitat de temps.






DECLARACIONS

Xavier Suñer

Els hi preguntem que és allò que poden oferir a la comunitat, llavors cada persona ha de dir 3 o 4 coneixements que poden oferir i ho introduïm dins un arxiu informàtic on estan totes les ofertes i demandes de les persones. A partir d'aquí són les pròpies persones les que es posen en contacte per posar-se d'acord i llavors nosaltres restem i sumem les hores.

Your browser doesn’t support HTML5 audio