Les peticions per mantenir les adscripcions al Leonardo i a l'Angeleta des del Catalunya es revisaran cas per cas
Amb la creació de l'institut-escola Catalunya el curs vinent, es perd l'adscripció que l'escola tenia amb altres centres de secundària
L'escola Catalunya de Sant Cugat, futur institut-escola, es troba a Mira-sol / Foto: Cugat Mèdia
SocietatPublicat el 17/gen/20 per Sergio Morales
El departament d'Ensenyament revisarà cas a cas les peticions de les famílies de l'escola Catalunya que reclamin que els seus fills cursin la secundària a l'Angeleta Ferrer o al Leonardo da Vinci. A partir del curs vinent, el centre de primària es convertirà en institut-escola i, per tant, els alumnes perdran l'adscripció a aquests dos instituts. Ara bé, els serveis territorials estudiaran casos particulars, com, per exemple, germans que quedarien separats a causa de la posada en marxa del nou model al Catalunya.
Tot plegat s'ha donat a conèixer a les famílies aquest divendres en una reunió al Casal de Mira-sol en què han participat les parts implicades. Diverses famílies, com ja van fer al ple municipal, han expressat el seu neguit pel tema de l'adscripció. Segons ha explicat l'AFA a Cugat Mèdia, la regidora d'Educació, Pilar Gorina, s'ha compromès a revisar si hi ha casos d'institut-escola al país on s'hagi respectat l'adscripció que hi havia prèviament a la posada en marxa d'aquest model. En cas que sigui així, la socialista donarà suport a les famílies perquè puguin mantenir l'adscripció al Leonardo o a l'Angeleta.
La vocal de l'AFA a la comissió mixta de l'institut escola, Begoña Blanch, ha traslladat a Cugat Mèdia el neguit d'algunes famílies al respecte de les adscripcions. Ara bé, subratlla que tot plegat és 'transitori', ja que a mesura que avancin els cursos les famílies que arribin a l'institut-escola ja sabran d'entrada el recorregut que ofereix el centre.
Els detalls del nou institut-escola
El centre començarà amb dos grups de primer d'ESO que s'encabiran al mateix edifici. Per tant, no hi haurà d'entrada alumnes de segon, com s'havia explicat inicialment. Hi haurà 5,5 docents per a l'alumnat i la idea és que tots siguin tutors de grups d'una vintena d'estudiants.
L'estructura de l'actual escola és, a més, favorable perquè aculli les dues noves línies, ja que antigament donava sostre a alumnes de 7è i 8è d'EGB. Malgrat això, està previst que de cara al curs 2021-2022 s'ampliïn les instal·lacions. Aquestes dues línies tindran cadascuna 10 places més que les que tenen les de 6è de primària. La idea és que, si tots els estudiants es queden al centre, encara sobri lloc per a noves incorporacions.
Pel que fa a la feina que es farà al centre, encara s'ha de presentar el projecte del nou institut-escola. Ara bé, sí que s'ha donat a conèixer que hi haurà 30 hores setmanals de classe i que es farà tant treball col·lectiu com personal.
Des de l'AFA veuen amb bons ulls la casuística que ofereix l'espai: hi haurà una sala de professors i una consergeria compartides i tots els alumnes formaran part del mateix espai. Ara bé, l'associació reclama que es construeixin alguns espais diferenciats entre primària i secundària, com l'aula de plàstica. En cas que l'edifici no tingui prou capacitat, l'AFA vol que això es garanteixi mitjançant espais annexos.
DECLARACIONS
Begoña Blanch
Per part del departament es van comprometre a mirar cas a cas. Amb quells que tinguin fills a altres centres es farà el possible per trobar una sortida.
Your browser doesn’t support HTML5 audio