Refloten les queixes veïnals a la plaça Augusta contra el bar El Dehesa

Als balcons del bloc de pisos on està situat el local han aparegut pancartes amb missatges com 'Prou incivisme' i 'Fora la terrassa il·legal'


  • Comparteix:

Les pancartes als balcons sobre el bar El Dehesa / Foto: Cugat Mèdia

Les pancartes als balcons sobre el bar El Dehesa / Foto: Cugat Mèdia

Les queixes veïnals han tornat a la plaça Augusta, aquesta vegada en forma de pancarta. Des de fa una setmana, veïns del bloc de pisos on està situat el bar El Dehesa al número 4 de la plaça han penjat als seus balcons pancartes on es poden llegir missatges com 'Prou incivisme, fora la terrassa il·legal' i 'Prou establiments conflictius'. La protesta forma part de la campanya de la plataforma ciutadana Acció Única que reclama que El Dehesa deixi de 'saltar-se tot tipus d'ordenances i reglaments per tal de lucrar-se a costa de la qualitat de vida, la salut i els drets de la comunitat de veïns' de la plaça.

Després de quatre mesos de silenci a les xarxes socials, la plataforma també ha reprès el seu moviment a Twitter amb un vídeo on mostra l'ambient a la plaça i al local i on reclama que 'ja n'hi ha prou de llicències en mans d'irresponsables' i de 'coaccions als veïns i a les veïnes'. Acció Única també posa el focus en l'Ajuntament, a qui acusen de 'connivència amb qui, amb llicències i permisos del mateix consistori, s'ho salta tot amb total impunitat'.



En aquest sentit, i en una entrevista a Cugat Mèdia, el regidor de Via Pública Francesc Carol va explicar que el nou equip de govern vol actualitzar l'ordenança de terrasses, que es va aprovar ja fa 12 anys, per 'buscar la pau entre els veïns i els restauradors, ja que són antagonistes'. Carol també va confirmar que faran un estudi cas per cas, ja que 'cada plaça és un univers diferent'. Pel que fa a la plaça Augusta, el regidor va reconèixer que és una de les localitzacions on s'han produït més queixes veïnals.

Pel que fa a l'aparició de les pancartes, el propietari d'El Dehesa, Toni Soriano, ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que estudiarà les accions judicials necessàries per demanar la retirada de la pancarta que acusa El Dehesa de tenir una terrassa il·legal.

Soriano ha recordat que mai no ha estat sancionat per incomplir l'ordenança i que en els 12 anys que fa que el bar existeix només se l'ha sancionat dues vegades: una per posar dues taules de més a la terrassa i l'altra per posar tamborets fora del local. Amb relació al soroll que es produeix a la plaça, Soriano ha explicat que des d'El Dehesa intenten fer pedagogia amb els clients perquè a les dotze de la nit marxin de la zona.




Toni Soriano

Nosaltres hem tingut denúncies de veïns al llarg dels anys i una forta presència policial, però mai hem tingut una acta de sanció i no incomplim res. Denunciarem la pancarta que diu que la terrassa és il·legal.

Francesc Carol

Hem de buscar la pau dels veïns però al mateix temps que els restauradors puguin tenir terrasses, perquè no volem un poble mort. Hem d'estudiar cas a cas perquè cada plaça és un univers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.