L'Ambiteca serà un punt de recollida de portàtils perquè arribin a les escoles més necessitades del món
Sant Cugat se suma a la xarxa de l'ONG Labdoo, que recull ordinadors per a infants d'arreu del planeta
L'ONG Labdoo actua arreu del planeta / Foto: Captura de pantalla Labdoo.org
SocietatPublicat el 26/nov/19 per Sergio Morales
Sant Cugat serà d'aquí ben poc un 'city hub' de l'ONG Labdoo, una entitat d'abast mundial que recull ordinadors portàtils usats i els posa a disposició de les escoles més necessitades del món. En clau local, aquesta col·laboració es traduirà en el fet que l'Ambiteca serà un punt de recollida d'aquest material a partir del 19 de desembre. L'Ajuntament dona així compliment a una moció original d'ERC-MES que es va aprovar per unanimitat al ple de desembre de 2017 i convida els centres educatius santcugatencs a adherir-se a la iniciativa.
L'objectiu de Labdoo va més enllà del vessant solidari. L'entitat també pretén reduir la petjada mediambiental que poden deixar les escombraries tecnològiques. De fet, fins i tot la manera de fer arribar el material recollit als seus destinataris pensa en el medi ambient, ja que el transport va a càrrec de viatgers particulars (per motius d'oci o laborals) que aprofiten els desplaçaments per a aquesta causa.
La col·laboració s'ha presentat a la sala de plens de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia
Actualment ja hi ha escoles, entitats i empreses de Sant Cugat que ja participen en la iniciativa, com l'Avenç, Aula de So, Basetis, l'Àgora, Esade, HP, el QBasquet, la UESC i el Casal d'Avis de Valldoreix. Tot i això, l'Ajuntament vol que aquesta empenta arribi a tothom. 'Us animem a participar activament en aquest projecte', ha explicat la regidora d'Educació, Pilar Gorina, que ha subratllat que cada entitat o centre que en formi part ha de treballar de manera autònoma.
Es calcula que cada any el món es compren més de 400 milions de portàtils i tauletes, que substitueixen els que ja estan obsolets. Des que es va crear, Labdoo ha portat més 14.000 ordinadors a més de 1.500 escoles de 120 països arreu del món. S'estima que això ha tingut un impacte en més de mig milió d'alumnes.
DECLARACIONS
Pilar Gorina
Us animem a participar i que sigueu vosaltres qui ho gestioneu.
Your browser doesn’t support HTML5 audio